Nemcsak vernek, lopnak is? Hiányosak a Kossuth téri holmik

2006.11.09. 12:23:20

Több tüntető is arra panaszkodott, hogy nem kapta meg az összes holmiját, amelyet még október 23-án hajnalban foglaltak le a rendőrök, miután kiürítették a Kossuth teret. A rendrőség hétfőtől már folyamatosan hívja be azokat, akik korábban jelezték a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) hogy maradtak különféle tárgyaik a téren.

Hétfő óta eddig 4-5 tüntető vette át a rendőrség Diószeghy Sámuel utca épületében a lefoglalt holmiját. Szinte mindegyikük arra panaszkodott, hogy hiányoznak egyes tárgyak: például fényképezőgép, MP3-as lejátszó, vagy lakáskulcs. A problémára azt a választ kapták a helyszínen, hogy tegyenek panaszt a BRFK-n.

A rendőrség később pénzt fog kérni azért, mert elszállította a holmikat a Kossuth térről és tárolta – mondta el a Független Hírügynökségnek Bartha László, a BRFK sajtóügyeletese. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy ez mekkora összeg lehet.

Az a páncélszekrény egyébként, amelyben – a tüntetők szerint – az adományokból befolyt 600 ezer forintot tárolják egy másik, a Nádasdy utcai rendőrségi épületben van. Azt pénteken délelőtt fogják átvenni a tüntetőket képviselő Magyar Nemzeti Bizottság 2006 (MNB 2006) vezetői. Így kiderülhet, hogy van-e pénz a páncélszekrényben. Szedán este ugyanis Gonda László az MNB 2006 ügyvivője azt állította, hogy Takács András, a szervezet másik ügyvivője eltüntette azt.

(Független Hírügynökség)

Reklámok
Published in: on 2006 november 10, péntek at 02:12  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/10/nemcsak-vernek-lopnak-is-hianyosak-a-kossuth-teri-holmik/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: