Szlovák Belügy: Hedvig “a vizsgadrukkot enyhítette”

2006.11.09. 13:30:00

Egy szerencsétlen lány története, aki rossz módszert választott arra, hogy enyhítse a vizsgadrukkot – így jellemezte a Nyitrán augusztus végén állítólag megvert magyar diáklány ügyét a szlovák belügyi tárca vezetője.

Robert Kalinák a pozsonyi Új Szó napilap csütörtöki számának adott interjújában úgy vélekedik: Malina Hedvig esetéből nem lett volna politikai ügy, ha nem keverednek bele a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának – mint a miniszter fogalmazott – “nem éppen felelősségteljes” politikusai. Ha ez nem történt volna meg, Kalinák szerint már régen lezárhatták volna az ügyet, mint azt a több tucatnyi esetet, amelyeknél kiderült: nem történt bűncselekmény.

“Meggyőződésem, hogy ennek az ügynek a túlpolitizálás ártott a legjobban” – tette hozzá a legerősebb szlovák kormánypártot, a Robert Fico vezette Smert képviselő belügyi tárcavezető. Továbbra is meggyőződése, hogy az egészet csak a lány találta ki, mert – mint nyilatkozta – “a bizonyítékokat egyszerűen nem lehet megkérdőjelezni”.

“Mi azt állítjuk, hogy az eset nem úgy történt, ahogy azt Malina Hedvig állítja. Ha másképpen történt, akkor el kellett volna mondania, hogyan. Minden bizonnyal nem történt brutális támadás. Ha pofonról beszélnénk, ha egyáltalán kapott, akkor el kell mondani, az nem bűncselekmény, hanem kihágás” – fogalmazott a pozsonyi belügyminiszter.

Véleményt mondott az ügyvéd munkájáról is, akinek szerinte nem a bizonyitékokat kellene megkérdőjeleznie, hanem azt lenne szükséges bizonyítania, hogy az eset valóban megtörtént. “A rendőrség szakértői vizsgálatainak megkérdőjelezése arról tanúskodik, hogy valakinek elfogytak az érvei” – tette hozzá Kalinák az Új Szónak adott nyilatkozatában.

(Független Hírügynökség)

Reklámok
Published in: on 2006 november 10, péntek at 02:13  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/10/szlovak-belugy-hedvig-a-vizsgadrukkot-enyhitette/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: