Európai Néppárt: brutálisak voltak a rendőrök

2006.11.10. 15:55:16

Megdöbbenését fejezte ki az október 23-i budapesti “rendőrségi brutalitás példátlan mértéke” miatt a Fideszt és az MDF-et is tagjai között tudó Európai Néppárt vezetése Brüsszelben pénteken kiadott nyilatkozatában.

A néppárti honlapon (www.epp.eu) is olvasható szöveg szerint “a rendőrség aránytalan és erőszakos módon lépett fel Budapesten, békés embereket provokálva, törvénytelen fegyvereket használva, tüntetőket zaklatva, embereket – gyakran időseket és asszonyokat gyermekekkel – támadva és verve”.

A párt vezetősége “elítéli, hogy a rendőrség alapvető polgári jogokat szegett meg, mint a gyülekezési szabadság és a szólásszabadság”, hangsúlyozza, hogy “minden demokrácia egyik alapja a törvény uralma és tisztelete kell, hogy legyen, beleértve a rendőrség általi tiszteletben tartását is”, “elítél bármilyen megalkuvást a demokratikus vagy szabadságjogokkal kapcsolatban”, illetve rámutat, hogy “a rendőrségi provokációk és brutalitás ellentétben állnak az európai normákkal, és példa nélküliek Magyarországon a demokrácia 1989-1990-es megteremtése óta”.

A néppárti honlapon az is szerepel: a rendőrségi provokációk ellentétben állnak az európai normákkal, és példa nélküliek Magyarországon a demokrácia 1989-1990-es megteremtése óta!

(Hirado.hu)

Kuruc.info kommentár. És a néppárthoz tartózó Fidesz meg MDF miért nem kergeti el ezt a kommunista kormányt?

Reklámok
Published in: on 2006 november 12, vasárnap at 00:47  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/12/europai-neppart-brutalisak-voltak-a-rendorok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: