Cigányok tanárt vertek Hajdúhadházán

2006. november 13., hétfő 17:05

Egy első osztályos roma származású kisfiú szülei gondolták úgy, hogy elbánnak a gyerek tanárnőjével, mert azt hitték, gyermeküket az iskolában bántalmazták.

Kozma János rendőrfőkapitány elmondta, hogy az eddigi adatok alapján annyi történt, hogy két gyerek összeszaladt a folyosón, vagy talán az udvaron, ez még pontosan nem tisztázott és a kisebbik gyerek a szemén megsérült. Ezen a szülők fölháborodtak, megjelentek az iskolában és rövid szóváltást követően a gyerek édesanyja pofon vágta, majd megcibálta a tanárnőt. A tanárnő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tanárnő elment látleletet vetetni, majd másnap feljelentést tett a rendőrségen. A szülők egy olyan cselekményt követtek el, ami a Btk-ba ütközik: közfeladatot ellátó személy elleni bűntettet. A Btk. ezt három évig terjedő börtönbüntetéssel büntetheti.

Arra a kérdésre, hogy milyen most Hajdúhadházon a cigány kisebbség és a többségi magyarság viszonya, azok után, hogy az elmúlt években több összetűzés is volt, a rendőrkapitány így válaszolt:

– A rendőrség és a kisebbségi önkormányzat is mindent megtesz annak érdekében, hogy ezek a feszültségi pontok lazuljanak, mert ami most van, az tarthatatalan.

Hajdúhadház cigány kisebbségi önkormányzatának vezetője elítélte a fiatal pedagógus megtámadását és az elkövetők megbüntetését szorgalmazta. A bíróság várhatóan 15 napon belül ítéletet hoz.

radio.hu

Reklámok
Published in: on 2006 november 13, hétfő at 19:31  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/13/ciganyok-tanart-vertek-hajduhadhazan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: