Feljelentés a Budaházyt üldöző ávósok ellen

2006.11.14. 04:29:52

Alulírott Kalmár László, 1055. Bp. V. Falk Miksa u. 12. alatti lakos, a folyamatban lévő 4. P.20.544/2006. sz. perben az alábbi új fejleményekről

TÁJÉKOZTATOM

a Tisztelt Bíróságot:

A tegnapi napon, azaz 2006. november 12-én 13.00-kor csengettek. Az ajtó előtt 4 rendőr állt, és kérték, hogy engedjem be őket, pár kérdést szeretnének feltenni nekem. Mint kiderült, Budaházy Györgyöt keresik, és feltételezték, hogy netán tudok érdemi információval szolgálni nekik. Én ugyan nem tudtam, ők viszont igen. Mindenek előtt elvált, hogy ők is tisztában vannak azzal, miszerint nevezett személy nem követte el, csupán magára vállalta azt, amiért keresik. Ami azonban a jelen ügy szempontjából lényeges, hogy kiderült: jobboldali rendezvényeken azonosított személyeket keresnek fel. Mint mondták, ők kész név és címlistát kapnak a feletteseiktől, de hogy ezek a listák mikor és milyen jogalapon készültek, hol és kik tárolják őket, arról nem adhatnak, de egyébként nem is tudnának adni felvilágosítást, nem rájuk tartozik.

Pár órával később hívott telefonon a múlt tárgyaláson kihallgatott Beck György, és elmondta, hogy nála is jártak a rendőrök, ugyancsak Budaházy Györgyöt keresték. Az interneten pillanatok alatt körbementek az e-mailek, és elvált: kivétel nélkül mind az 51 embernél jártak, akiket annak idején, 2003. december 1-én jogtalanul előállítottak. (Ezek között sok olyan személy is van, akik kizárólag ezen alkalommal kerültek kapcsolatba a rendőrséggel, ilyen például Beck György is!) Mára kiderült, hogy ugyancsak megkeresték az Erzsébet térről szintén jogalap nélkül előállítottakat és a Csepelen – ahol Hamar Károly alperes kiérdemelte a megtisztelő “Hamis Tanú” becenevet – jogtalanul előállítottakat is.

A fentiekből megállapítható, hogy a rendőrség listákat – “feketelistákat” – készít azokról, akik egyrészt vélhetően jobboldali meggyőződésűek, másrészt bátorkodnak gyakorolni az Alkotmányban, illetve a Római Egyezményben lefektetett jogaikat. Az Alkotmány szigorúan tilt mindenféle politikai meggyőződésen, vagy joggyakorláson alapuló diszkriminációt, a hatályos adatvédelmi törvény pedig nem teszi lehetővé ilyen listák készítését. Ráadásul a bűncselekményekkel meggyanúsított személyekről felvett adatokat is előírás szerint meg kell semmisíteni, ha a gyanúsítás alaptalannak bizonyul. Mindezek alapján elképesztő, minden létező demokratikus normával ellentétes az, hogy kifejezetten jobboldali rendezvényekről rendre törvénytelenül állítanak elő embereket, majd listákat – “adatbázist” – készítenek róluk. Egyre nyilvánvalóbb, hogy ezen előállítások valódi célja eleve a “listakészítés”, ezzel magyarázható, hogy Gergényi Péter már előre parancsot adott a Gesztenyés kertben is a begyűjtésre, mielőtt még bármi is történt volna, és ezzel magyarázható Rozgonyi Károly rendőr szabálysértési ügyben tett vallomása, miszerint rendre a szabályokkal ellentétes utasításokat kaptak a feletteseiktől.

Megállapítható tehát, hogy a törvénysértő előállításomnak “utóélete” van: még három évvel az események után is rendőrségi zaklatást eredményez, ami nyilván nem örvendetes dolog, az ember általában nem vágyik ilyen meglepetésekre a vasárnapi ebéd közben. Idős, szívbeteg édesanyám jól ismerte a “csengőfrászt”, egy társbérlőjét agyonverte az ÁVH, és egy alkalommal őt magát is bevitték, mert a naplójában – amit elloptak tőle – említést tett arról, hogy a nagyszülei belehaltak a kitelepítésbe… Könnyű elképzelni, hogy mit érez, amikor váratlanul rendőrök állítanak be vasárnap. A házban is szégyen és szóbeszédet eredményez, ha valakihez négyesével látogatnak nyomozók.

Fentieket tehát kérem “beszámítani” a keletkezett nem vagyoni kárba, amelynek összegét a későbbiekben a “listázás” tisztázásától függően elképzelhető, hogy ismét kénytelen leszek megemelni. Ugyanakkor kérem, hogy a Tisztelt Bíróság kötelezze a BRFK-t a nevem és adataim törlésére mindenféle politikai alapon készült feketelistáról, és a jövőre nézve tiltsa el az ilyen listák készítésétől.

Végezetül megemlítem, hogy az Erzsébet téri eset után, most pár napja a csepeli ügyben is megszületett a jogerős ítélet: az ott jogtalanul előállítottaknak is 500.000Ft kártérítést ítélt meg jogerősen az Ítélőtábla. Ennek ismeretében kimondhatjuk, hogy a bírói gyakorlat teljesen egységes ebben a tekintetben: egy jogalap nélküli előállítás stabilan minimum félmilliós kártérítést kell, hogy maga után vonjon.

2006.11.13
Tisztelettel: K. L.

(Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 november 14, kedd at 22:45  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/14/feljelentes-a-budahazyt-uldozo-avosok-ellen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: