Békéscsabán késsel járnak iskolába a cigányok

2006.11.15. 09:16:43

Tisztelt Szerkesztőség!

Mivel tudomásom szerint fiatal a szerkesztőcsapat és én is még csak 29 vagyok, remélem nem baj, ha tegeződünk. Egy tegnapi esetről szeretnék beszámolni Nektek, rendszeres olvasótok vagyok és azon kevés online hírportálhoz tartoztok, mely őszintén nevén nevezi a dolgokat.

Az eset a sógorom korábbi házasságából származó kisfiával történt meg a tegnapi napon. A kissrác nyolcadikos, Csabának hívják (bár lehet, a keresztnevét sem kellene nyilvánosságra hozni) és Békéscsabán a Szent László utcai általános iskolába jár. Az osztályba több cigány “tanuló” jár, akik – mint most kiderült – már hosszabb ideje szekálják Csabit, aki szünetekben már az udvarra sem mert lemenni.

Tegnap reggel egy cigány csapat (mind osztálytárs) szünetben a tanteremben kezdte el a terrorját, mégpedig ezúttal egy késsel nyomatékosítva. Többen körbeállták őt, és az egyik féreg megpróbálta megszúrni, mire ő reflekszerűen kezével védekezett és így a vágás a kezén – pontosabban az egyik ujján – érte. A vágás elég mélyre sikeredett, de a vérzést zsebkendővel állította el. Tanárnak nem szólt ő erről, csak azután szerzett tudomást, miután a gyermek édesanyja telefonon felkereste az igazgatónőt. A kissrácot ma vitték a kórházba, édesapja a sógorom ma tesz feljelentést a rendőrségen. Kérdésre, hogy az igazgatónő mivel kívánja szankcionálni az esetet, azt a választ kapta, hogy semmivel.

Városunkban szerencsére az etnikai arányok az országos átlag alatt lehetnek. Egyes kerületekben (pl. a Szent László utca környékén és abban az iskolában) elég jelentős a létszámuk, de pl. a hajdúhadházihoz vagy olaszliszkaihoz hasonló esetekkel nem találkoztunk, ami nem abból adódik, hogy “itt magyar és roma jól megférnek egymással” (ismerős ez az általános duma, ugye?) hanem annak tudható be, hogy arányaikban is kevesebben vannak, és annyira nem feltűnősködhettek. (Csabán szórakozóhelyekre nem nagyon mernek járni szerencsére.) De mint látható, ahol mégis többségbe (pontosabban nem többségbe, csak mondjuk 1/3-1/4 arányba) kerültek, ott ugyanazok az események zajlanak, mint bárhol az országban, és mindenki hallgat és fél. Az igazgatónő nem akarja hírbe hozni azt az iskolát, ahol a cigányság késsel jár “tanulni”. Milyen világ közeleg? Ha Amerikában élnénk, ez a mocskos kis pondró pisztollyal járna órákra, Csabika pedig már a “megélhetési bűnözők” mártírja lenne. Így sem sok választhatta el ettől. Az a rendőrség hatáskörébe tartozik, hogy minek minősíti majd az esetet, netalán gyilkossági kísérletnek, bár gyanítom, politikailag korrekt módon úgyis az jön majd ki, hogy ő csak a pengét szerette volna megmutatni neki és véletlenül Csabika kapott a kés felé. Ezt fogja tanúsítani az össze cigány, aki pszichikai bűnsegédi minőségben állta körül az áldozatot.

Veres Tamás
(Békéscsaba)

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 november 15, szerda at 23:46  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/15/bekescsaban-kessel-jarnak-iskolaba-a-ciganyok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: