Sándort agyonverték (a cigányok)

2006.11.14 02:39:48

Egyre több áldozatot követelnek a cigánytámadások Válságosra fordult a helyzet hazánkban. Szinte nem múlik el hét úgy, hogy ne érkeznének hírek újabb és újabb brutális cigánytámadásokról. Az olaszliszkai lincselés óta több verekedésről, gyilkossági kísérletről kaptunk információt az ország különböző pontjairól, egy esetben pedig emberhalálhoz vezetett a kegyetlenkedés. Miközben a karhatalom kormányellenes tüntetőket üldöz gumilövedékekkel és könnygázgránátokkal, a bűnözők szabadon garázdálkodnak. Öcsödön egy magányos öregembert bántalmaztak olyan súlyosan, hogy belehalt sérüléseibe.

Háromezer-nyolcszáz lélek lakja a falut, ebből nyolcszáz cigány. Ez több mint húszszázalékos arány, mégsincs cigány kisebbségi önkormányzat a településen. Mint néhány helyi lakostól megtudtuk, sok baj van velük, néhányan közülük rendkívül agresszívek. A féktelenség október 7-én tragédiához vezetett. A 78 éves Kovács Sándor összeverve vonszolta magát haza az egyik helybéli kocsmából – vagy mások vonszolták haza, ez már sosem derül ki. Annyi bizonyos, hogy október 9-én holtan találták a saját házában. Mint a boncolás bebizonyította, a férfi brutális bántalmazás áldozata lett.
Odaérkeztünk után gyorsan kiderítjük, hogy Kovács Sándor a Petőfi Sándor utcában lakott. Az utca sarkán letesszük az autót, gyalog sétálunk tovább, majd egy kerékpározó asszonytól megkérdezzük, melyik ház volt az idős férfié. Amikor megmutatja, nem akarunk hinni a szemünknek. Kidőlt-bedőlt fakerítés mögött vakolatát vesztett, szinte romos parasztház kornyadozik. Utcára néző ablakai bedeszkázva, az udvar felőliek némelyike betörve. A kertben egy kutya ugat – talán még haza várja a gazdáját. A néma nyomort látjuk.
– Kit keresnek? – kiabál ránk valaki az utca túloldaláról, ahogy ott téblábolunk.
Fejünket forgatva keressük, honnan jön a hang. Végül egy fa takarásában meglátunk egy asszonyt, aki házának ablakából gyanakodva méreget minket.
Megnyugtatjuk, hogy nem besurranók vagyunk. Beszédbe elegyedünk. Az öcsödi asszony nyelve hamar megered, közbekérdezni is alig tudunk, annyi mondandója van. Amolyan kofatípus. Kiderül, hogy nem járunk messze az igazságtól, hiszen valamikor zöldségesként dolgozott a faluban.
– Ismerem én a cigányokat, bejártak hozzám is az üzletbe – mondja. – Volt bajom velük elég.

Demokrata online

Reklámok
Published in: on 2006 november 15, szerda at 00:40  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/15/sandort-agyonvertek-a-ciganyok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: