A szocik most nem tartanak a 23 millió romántól

2006.11.17. 10:41:05

A Munkaügyi Minisztériumban nem számítanak a munkavállalók számának jelentősebb növekedésre, miután a jövő év elején Magyarország részlegesen megnyitja munkaerőpiacát a román munkavállalók előtt.

Csiszmár Gábor államtitkár a Magyar Rádiónak elmondta: a tervek szerint a döntés mintegy húsz, Magyarországon hiányágazatnak számító szakmában biztosít gyorsított eljárást román állampolgárok alkalmazására. Az építőipari, az esztergályos és az egészségügyi szakmákat említette példáként az államtitkár.

Hozzátette: a teljes munkaerő-piaci nyitás csak az unió többi tagállamával egyeztetve lehetséges anélkül, hogy a magyar munkavállalók hátrányba kerüljenek. Hiszen ha az unió számos tagállama még nem nyitja meg munkaerőpiacát, hazánk pedig teljesen megnyitja, akkor sokan Magyarországon várnák a továbblépést. Vigyázni kell arra, hogy a magyar munkavállalók ne kerüljenek hátrányba – mondta Csizmár Gábor.

Az államtitkár kijelentette: fokozatosan kell haladni a teljes piacnyitásig. Ez a fokozatosság érdeke Romániának és Magyarországnak is.

Emlékezetes: Az MSZP a státustörvénnyel és a kettős állampolgársággal kapcsolatos szélsőséges kampányában is a romániai munkavállalók tömeges beözönlésétől féltette a magyar munkaerőt.

(MR nyomán)

Reklámok
Published in: on 2006 november 18, szombat at 06:15  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/18/a-szocik-most-nem-tartanak-a-23-millio-romantol/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: