DEPORT-’56: Felelős-e Gergényi?

2006.11.17. 16:31:47

A DEPORT-’56 szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben sérelmezi, hogy az ORFK belső vizsgálata nem terjedt ki a Gergényi Péter felelősségére is.

Az ’56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) dicsérendőnek tartja, hogy az ORFK végre megváltoztatta korábbi álláspontját, és a közvélemény nyomására belső vizsgálatot rendelt el az október 23-i brutális tömegoszlatás felelőseinek felderítésére, feladva ezzel azt a korábbi, képtelen állítást, miszerint: minden szakszerűen. és jogszerűen történt.

A DEPORT-’56 azt is üdvözlendőnek tartja, hogy az ORFK nyolc esetben feljelentést is tett, az azonban érthetetlen, hogy miért nevezi az elkövetőket “ismeretlen tetteseknek” hiszen a rendőrség számára bizonyára nem ismeretlenek. Illetve, nagyon szomorú lenne, ha a rendőrök álcázása olyan sikeres lett volna, hogy még a belső vizsgálat számára is ismeretlenek maradnának.

A Népszabadság értesülése szerint Bene László országos rendőrfőkapitány utasítására az ORFK fegyelmi szolgálatának munkatársai a televíziós felvételeket tanulmányozva 17 olyan intézkedésre, rendőri “megmozdulásra” figyeltek fel, amelyek alapján úgymond “felvetődik valamilyen törvénysértés gyanúja, holott ezek miatt senki nem fordult ügyészséghez”.

Ez utóbbi megállapítás azonban pontosításra szorul, a DEPORT-’56 ugyanis fordult. 2006. október 27-én feljelentést tett – a számára valóban ismeretlen tettesek ellen – a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, minden olyan eset vonatkozásában, amely a televíziós felvételeken látszik, és kimeríti a hivatalos eljárásban bántalmazás vétségét, vagy annak kísérletét. Továbbá Gergényi Pétert, Budapest rendőrfőkapitányát név szerint is feljelentette, mint ezeknek a bűncselekményeknek a felbujtóját. Mint az köztudomású, az ügyészség elrendelte a nyomozást. (Ügyszám: 1529/2006)

Természetesen az ORFK igyekezete így sem hiábavaló, hiszen a belső vizsgálat eredményei segíthetik az ügyészség munkáját, Kár, hogy a belső vizsgálat nem terjedt ki Gergényi Péternek a tömegoszlatásban viselt felelősségére.

Budapest, 2006. november 17.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-’56 elnöke

Megjegyzés:
1. A DEPORT-’56 közleményei nem jelenhetnek meg az Országos Sajtószolgálat (OS) honlapján, mert a társadalmi szervezet nem írta alá az MTI elnöke által megkövetelt szerződést, mivel azt diktátumnak tekintette.
2. A DEPORT-’56 emlékeztet arra, hogy az európai parlamenti választások előtt az MTI elnöke titokban egyeztetett az MSZP elhíresült kampányfőnökével, Ron Werberrel, majd amikor ez nyilvánosságra került, akkor nem talált abban semmi kivetnivalót.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 november 18, szombat at 06:26  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/18/deport-56-felelos-e-gergenyi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: