Őrizetbe vették Gergényi haverját

2006.11.17. 07:49:52

Őrizetbe vette a katonai ügyészség a XVI. kerületi rendőrkapitányt. Az ügyészség szerdán indított büntető eljárást Oláh Tamás ellen, több rendbeli elöljárói hatalommal való visszaélés, illetve hivatali visszaélés gyanújával. Oláh Gergényi bizalmi embere, akit az askenázi nevezett ki két éve a XVI. kerület élére.

A tanúkihallgatások után őrizetbe vette a XVI. kerületi rendőrkapitányt a Budapesti Katonai Ügyészség; az eljárás több rendbeli elöljárói hatalommal való visszaélés, illetve hivatali visszaélés gyanúja miatt indult. A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője az InfoRádióban elmondta: a rendőrkapitány az ügyészség szerint azzal követett el bűncselekményt, hogy beosztottjait olyan munka elvégzésére utasította, amely nem a hatóság tevékenységi körébe tartozik.

A szóvivő hozzátette: a hivatali visszaélés vétségét a gyanú szerint azzal valósította meg a XVI. kerületi rendőrkapitány, hogy a rendőrségi hatósági nyilvántartásról jogosulatlan személyeknek adott tájékoztatást. Ács Tibor azt mondta: további részleteket csak a nyomozás lezárta után közöl. Ács Tibor közölte azt is: gyanúsítottként egyedül a rendőrkapitányt hallgatták ki az ügyben.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivő-helyettese elmondta: ideiglenesen Kárpáti Miklós alezredes, a BRFK főkapitányi biztosa látja el a XVI. kerületi rendőrkapitány feladatait.

(InfoRádió / Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 november 18, szombat at 06:13  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/18/orizetbe-vettek-gergenyi-haverjat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: