Részletek az október 23-i gyilkosságról

A DEPORT-’56 tudomása szerint az október 23-i rendőrterrornak halálos áldozata is van: egy fiatal diáklány, aki a közelről, nagy dózisban kapott gázmérgezés következtében vesztette életét a kórházban. Nem vitás, hogy vannak, akik igencsak rosszul lesznek a könnygáztól, és több hír szerint könnygáznál durvább vegyületet is bevetett az ávó. Várjuk a további részleteket.

Dr. Bujdosó Lászó
országos tisztifőorvos
Országos Tisztifőorvosi Hivatal
1138 Budapest, Váci út 174.

Tisztelt Országos Tisztifőorvos Úr!

Az ’56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) képviseletében kérem, rendeljen el vizsgálatot annak tisztázása érdekében, hogy a tömegoszlatásoknál alkalmazott könnygáz használatát közegészségügyi szempontból rendben lévőnek tarja-e.

A vizsgálat szomorú aktualitását az adja, hogy – a DEPORT-’56-hoz érkezett bejelentés szerint – az október 23-i tömegoszlatásnak halálos áldozata is volt, egy fiatal diáklány. A tragédiának természetesen létezik egy büntetőügyi vonatkozása, és a DEPORT-’56 meg is tette feljelentését, amit mellékelünk, és amelyben a vizsgálathoz szükséges adatok fellelhetők. A büntetőeljárás tehát folyamatban van, de létezik egy közegészségügyi szempont is. Mégpedig az, hogy amíg a gyógyszerek hazai alkalmazhatóságát rendkívül aprólékos előírások szabályozzák, – egyébként nagyon helyesen – addig a harci gázoknak minősülő vegyületek bevetése igen nagyvonalúan szabályozott. Éppen ezért nem csak az felelős a tragédiáért, aki úgymond nem rendeltetésszerűen használja a veszélyes szert, hanem az is aki a kezébe adja.

Mint az köztudomású, a rendőrség nem volt megelégedve a szeptember 18-i, a televíziós ostromnál használt könnygáz hatásfokával, és a mellékelt dokumentumok szerint a két nappal későbbi tömegoszlatásoknál már új, sokkal drasztikusabb szereket vetett be, nagy titkolózás közepette.

Nyilvánvaló, hogy minél drasztikusabb egy szer, annál kevésbé alkalmazható zárt vagy félig zárt térben, illetve közvetlen közelről. Márpedig. a televíziós felvételek tanúsága szerint, ez nem volt ritkaság. Információink szerint a szerencsétlenül járt áldozat is egy kapualjba beszorítva szenvedte el a gáztámadást, majd hazatérve rosszul lett. Ezt követően kórházba került, ahol már az intenzív osztályon sem tudták az életét megmenteni. Feltehetően az idő múlására hivatkozva állítja azt a rendőrség, hogy a tömegoszlatások alkalmával nem történt haláleset, holott a háborús tapasztalatokból is tudható, hogy a gáztámadásnak vannak elhúzódó, ám végül mégis csak halállal végződő szövődményei.

A DEPORT-’56 szerint azért okvetlenül szükséges a történtek kivizsgálása közegészségügyi szempontból is, mert a jelenlegi, elhúzódó politikai válságban további tüntetésekre és így tömegoszlatásokra is lehet számítani. A rendőri vezetők pedig – mint az köztudomású – minden beavatkozást utólag is szakszerűnek és jogszerűnek minősítettek, amit a kormányzat vezető politikusai, a miniszterelnökkel bezárólag megerősítettek. Ennek következteében a leendő tüntetők életveszélyben vannak.

Éppen ezért a DEPORT-’56 azt is indokoltnak tartaná, ha a tisztiorvosi vizsgálat befejeztéig az eddig használt, tragédiát okozó szer használata felfüggesztésre kerülne. Intézkedéséről, kérem szíveskedjék értesíteni.

Budapest, 2006. november 19.

Tisztelettel:

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-’56 elnöke

A DEPORT-’56 tudomása szerint az október 23-i brutális rendőri beavatkozásnak halálos áldozata is van. Bár a rendőrhuligánok kegyetlen fellépése magában hordozta a gyilkolás lehetőségét, s bár hetek óta keringenek ilyen és hasonló tartalmú levelek az interneten, bizonyíték egyelőre nulla. Egy e-mail szerint 11 éves kislány volna az áldozat, akinek halálát úgymond eltitkolták. Emberhalál nyomtalan elsimítása azonban még a Gyurcsány-rezsim idején is nehéz feladat. Mindenesetre várjuk a konkrétumokat, talán a DEPORT többet tud.

DEPORT-’56
’56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága
1329 Budapest, Pf.: 8.

Nyílt levél
Gyurcsány Ferenc
miniszterelnök részére

Miniszterelnök Úr!

Az ’56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) a mai napon feljelentést tett ismeretlen rendőri személyek ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A DEPORT-’56 tudomására jutott ugyanis, hogy az október 23-i brutális rendőri beavatkozásnak halálos áldozata is van.

A DEPORT-’56 azért vállalta a feljelentést, mert a hozzátartozókat annyira megrázta az esemény, hogy még a feljelentés megtételére sem voltak képesek.

A DEPORT-’56-nak már a 2006. október 26-i közleménye is a következőket tartalmazta:

“A csalárd módon megszerzett parlamenti többség birtokában lehet persze úgy dönteni, hogy márpedig a miniszterelnök bármi áron marad. Ez esetben viszont a DEPORT-’56 azt javasolja, hogy az egyelőre ismeretlen áldozatokat az MSZP, az SZDSZ, és személy szerint Gyurcsány Ferenc szíveskedjék már jó előre saját halottjának tekinteni.”

Sajnos, úgy tűnik, hogy az élet igazolta ezt az aggodalmat.

Miniszterelnök Úr!

Mivel a híradások korábban nem csak egy halálesetről számoltak be, szíveskedjék tájékoztatni bennünket, és a közvéleményt is arról, hogy hány halálesetről van tudomása.

Budapest, 2006. november 18.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-’56 elnöke

Megjegyzés:

1. A DEPORT-’56 közleményei nem jelenhetnek meg az Országos Sajtószolgálat (OS) honlapján, mert a társadalmi szervezet nem írta alá az MTI elnöke által megkövetelt szerződést, mivel azt diktátumnak tekintette.

2. A DEPORT-’56 emlékeztet arra, hogy az európai parlamenti választások előtt az MTI elnöke titokban egyeztetett az MSZP elhíresült kampányfőnökével, Ron Werberrel, majd amikor ez nyilvánosságra került, akkor nem talált abban semmi kivetnivalót.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 november 21, kedd at 02:10  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/21/reszletek-az-oktober-23-i-gyilkossagrol/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: