Filoszemita neurózis

INFORMATION CLEARING HOUSE
informationclearinghouse.info

John Bolton, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete igen indulatosan támadta a világszervezet közgyűlését, amely 156 szavazattal hat ellenében elítélte azt, hogy az izraeli hadsereg a múlt héten a Gázai-övezetben 19 palesztin polgárt megölt. A határozat ellen Izraelen, az Egyesült Államokon és Ausztrálián kívül csupán négy csendes-óceáni szigetország szavazott. Valamennyi európai állam az elítélés mellett adta le voksát, olvasható a népszerű amerikai honlapon.

LE FIGARO
lefigaro.fr

Franciaország legolvasottabb konzervatív napilapja címoldalán számol be arról, hogy rendkívül feszült lett Franciaország és Izrael viszonya, miután Franciaország támogatta az ENSZ-ben az izraeli hadsereg gázai hadműveletét elítélő határozatot. Az izraeli ENSZ-nagykövet azzal vádolta Franciaországot, hogy “virágot nyújt át a terroristáknak” a határozat támogatásával és azzal, hogy – folytatódik a vád -, “rábeszélt” több európai országot a határozat megszavazására. Sőt, azáltal, hogy Franciaország támogatja a spanyol békejavaslatot az izraeli-palesztin konfliktus rendezésére, ezzel “az Európai Unión belül az arab országok nagykövetévé vált”. Párizs korábban azért tiltakozott, amiért izraeli gépek átrepültek libanoni légtérbe és támadást szimuláltak francia hadihajók ellen, amelyek majdnem tüzet nyitottak.

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG
faz.net

A vezető német lap cikke arról ír, hogy visszatekintve John Mearsheimer és Stephen Walt professzoroknak a Harvard Egyetem Kennedy Kormányzati Intézeténél az amerikai izraeli lobbiról, az AIPAC-ről márciusban megjelent tanulmányuk óta egyre többen bírálják az AIPAC – amelynek vezetőit egy Izrael javára folytatott kémbotrány miatt kellett eltávolítani – héja politikáját.

LA STAMPA
lastampa.it

A torinói lap ugyanerről a témáról cikkezve annak is hangot ad: az AIPAC a háborúzó, konzervatív fundamentalistákat támogatja.

Lovas István – Magyar Nemzet

Reklámok
Published in: on 2006 november 23, csütörtök at 01:32  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/23/filoszemita-neurozis/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: