Radioaktív anyaggal mérgezték meg az ügynököt

Valószínűleg radioaktív anyaggal mérgezték meg Alekszandr Litvinyenko volt orosz titkosügynököt Londonban. Keddi értesülések szerint a nyomozást a Scotland Yard terrorellenes ügyosztálya vette át.

Litvinyenkót a londoni University College egyetem klinikájának intenzív osztályán ápolják, miután – mint az orvosi vizsgálatokból kiderült – a tallium nevű, rendkívül mérgező, fémes sószerű anyag került a szervezetébe. John Henry toxikológus professzor kedden a kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján felfedte ugyanakkor azt is: a volt ügynök szervezetébe került méreganyag a tünetek alapján jó eséllyel radioaktív is volt. A szakember szerint ez még nagyobb sejtkárosodást okozhat, mint maga a mérgezés, és Litvinyenkónak csontvelő-átültetésre lenne szüksége.

A volt orosz titkosügynök londoni vélemények szerint elsősorban azzal vívta ki a Kreml haragját, hogy néhány éve megjelent könyvében állította: nem csecsenek, hanem az orosz titkosszolgálatok álltak az 1999-ben elkövetett, több száz emberéletet kioltó moszkvai házrobbantások mögött, amelyek után kiújult a csecsenföldi háború.

hirado.hu, MTI

Reklámok
Published in: on 2006 november 23, csütörtök at 01:28  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/23/radioaktiv-anyaggal-mergeztek-meg-az-ugynokot/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: