Beismerték: éles lőszert használtak!

2006.11.23. 16:46:18

Az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elismerte, hogy az MTV-székház szeptemberi ostromakor a rendőrök szolgálati fegyverükből adtak le figyelmeztető lövéseket.

Németh Lajos ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez a rendőrségi törvény értelmében nem minősül lőfegyver-használatnak. A helyettes szóvivő emlékeztetett arra, hogy az MTV-székház ostromáról készített, hétfőn nyilvánosságra hozott nyilvános jelentés szerint a rendőrök 28 figyelmeztető lövést adtak le az este folyamán saját testi épségük védelme érdekében. Ezek a lövések személyi sérülést, anyagi kárt nem okoztak.

“Tekintettel arra, hogy ezeket a figyelmeztető lövéseket a rendőrök szolgálati fegyverükből adták le, a hivatkozott töltényhüvely származhat ilyen fegyverből” – mondta Németh Lajos.

Az ORFK helyettes szóvivője hangsúlyozta: a Rendőrségi törvény valamint a Rendőrség Szolgálati Szabályzata alapján a figyelmeztető lövés nem minősül fegyverhasználatnak, tehát a székháznál “jogi értelemben lőfegyver-használatra nem került sor”.

(Inforadio.hu)

Kuruc. info kommentár: jogi értelemben az emberi szem kilövése sem minősül rendőrségi túlkapásnak. Kíváncsian várjuk, hogy a halott kislányról keringő “álhírek” mikor válnak igazzá? Ezek után ki merem jelenteni, hogy a kövekkel és egyebekkel történő “felfegyverkezésünk” jogilag nem nevezhető “hatósági személy ellen fegyveresen elkövetett támadásnak”. A cigánybűnözők ellen persze nem lép fel a rendőrség, tehát nem az állampolgárok védelmére létrejött testülettel van dolgunk, hanem egyenruhás pribékekkel. Azaz szolgálunk és lövünk?

Reklámok
Published in: on 2006 november 24, péntek at 03:15  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/24/beismertek-eles-loszert-hasznaltak/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: