Guardian: Izrael ostobán manipulálja a közvéleményt

2006.11.24. 12:32:04

PESTER LLOYD
pesterlloyd.net

A német nyelven kiadott budapesti újság ismerteti az “antiszemita közbeszéddel” foglalkozó legújabb kötetet, amelynek Gerő András történész a kiadója. A cikk címe: “Virulens antiszemitizmus Magyarországon”.

THE GUARDIAN
guardian.co.uk

Stewart Purvis – aki azon független vizsgálóbizottság tagja volt, amely a BBC-nek az izraeli-palesztin konfliktusáról készült tudósításait elemezte – a baloldali brit lapban arról ír, hogy miközben Izrael nagyjából elvesztette a libanoni Hezbollah-val vívott PR-csatáját, nagy internetes offenzívát folytat a világ közvéleményének befolyásolására. Egy olyan különleges szoftvert fejlesztettek ki e célra, amelyet világszerte huszonötezren használnak, és internetes szavazástól politikusok befolyásolásáig úgy tüntetik fel véleményüket, mintha azok egyéniek lennének. De nem egyszer lebuknak, mint amikor például arról kellett szavazni, hogy Nagy-Britanniában büntetőjogi kategóriává tegyék-e a holokauszttagadást, ugyanis a szavazás lezárása után érkezett külföldről igen sok szavazat a kriminalizálás mellett. Egy másik esetben pedig Charles Enderlin-t, egy ismert és nagy tiszteletnek örvendő francia tévés újságírót támadtak meg, miután Enderlin bemutatta azt, hogy az izraeli hadsereg miként ölte meg a 12 éves palesztin Hohammed al-Durát, amint édesapja a második intifada idején meg akarja védeni életét. A riportert azzal vádolták, hogy meghamisította felvételeit. Cége, a France2 azonban a bírósághoz fordult és az a múlt hónapban rágalmazás bűnében találta vétkesnek az internetes propagandahelyet.

Lovas István – Magyar Nemzet

Lúdas Matyi kommentár: Virulens antiszemitizmus? Ebben egyet kell értsünk kiegészítve: az ilyenek, mint Gerő maguk a vírusok, ezektől lehet elkapni, ezek terjesztik és növelik. Egyébként ez a Gerő véletlenül nem a népírtó ávós Gerőnek a fattya?

Reklámok
Published in: on 2006 november 24, péntek at 18:24  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/24/guardian-izrael-ostoban-manipulalja-a-kozvelemenyt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: