Nem engedték hazatérni a cigánybandát (Szlovéniában)

2006.11.26. 16:12:02

Igaz, Szlovéniában. Dél-nyugati szomszédunknál ezer ember akadályozta meg egy roma család hazatérését. A faluból hetekkel ezelőtt a hatóságok telepítették ki a 30 tagú (!) családot, amelynek tagjait lopással és egy kút megmérgezésével vádolták a helyiek.

Élőlánccal akadályozták meg a romák visszatérését a szlovéniai Ambrus faluban. A helyiek a rendőrökkel is összeverekedtek, hogy távol tartsák a 30 tagú Strojan családot. – Nincs bajunk a cigányokkal általában, csak ezzel a társasággal – mondta az egyik helyi lakos.

A romáknak hetekkel ezelőtt menekülniük kellett a felbőszült falusiak elől: több lopás és egy kút állítólagos megmérgezése miatt szabadultak el akkor az indulatok. A hatóságok átmenetileg az ország egy másik részén fekvő egykori laktanyában szállásolták el őket. Azonban hiába próbálkoztak, egyetlen másik település sem akarta befogadni a családot.

– Visszamegyünk a falunkba. Ha meg akarnak ölni, csak csinálják. Legalább ott halok meg, ahol születtem – mondta az egyik elkeseredett cigánybűnöző.

A Strojan család nem jutott be a faluba, az éjszakát egy közeli motelben töltötték. A kormány csalódottságának adott hangot, amiért a csoport önhatalmúlag döntött a visszatérés mellett.

(Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 november 28, kedd at 02:09  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/28/nem-engedtek-hazaterni-a-ciganybandat-szloveniaban/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: