Szétlőtték a Magyar Mérce fotósának vakuját

2006.11.27. 13:37:42

14 évig élt Szíriában Kassab Adonis, a Magyar Mérce 23 esztendős fényképésze, de ilyen rendőrterrort az arab világban sem tapasztalt soha. Mint a havilap múlt héten megjelent számából kiderül, október 23-án a Deák téren célzott lövést adtak le rá, amikor közelről fényképezett, de szerencsére csak vakuját találták el (mellesleg 60 ezer forintos kárt okozva). Az eseményekről készített képeiből poszter készült, mely a havilapban megtalálható, illetve monitorra háttérképnek letölthető honlapjuk poszterrovatából. Alább Novák Előd főszerkesztőnek a Magyar Mércében megjelent tudósítása az esetről.

Adonis barátunk a senkit sem kímélő rendőrök elől a Szép utcába menekült, majd zsákutcába kerülve a 3. számú ház lépcsőházába bújt a tüzelés miatt. Itt egy tarkón lőtt sérültet ápoltak, akinek a fejéből ömlött a vér. Valaki mentőt hívott, de a sebesült nagyon félt az esetleges megtorló következményektől, ha kiadják az adatait a rendőröknek, ezért kitalálták, hogy azt mondják: elvesztette az igazolványát. Majd miután ellátják a sérülését, meglóg. Pár perc múlva megérkeztek a mentősök az utcába, Adonis harmadmagával kiment, hogy jelezzen nekik.

Ezt azonban az utcasarkon álló rendőrök is észrevették, és egyből vérszemet kaptak. Megindultak a ház felé, így pánik tört ki a lépcsőházba menekültek közt, s mindenki rohant fel az emeletre. Adonis másik három sráccal a lift előterébe bújt. Négyen tartották az ajtót, s nem engedték a liftet elhívni. A rendőrök mindenáron be akartak törni, de nem tudtak. Közben ütötték-verték a többi fiatalt a lépcsőházban, akik fájdalmasan kiabáltak. A rendőrök nagy élvezettel közölték velük, hogy mit is fognak velük csinálni a kapitányságon. Szegény Adonis elmondása szerint még életében nem félt ennyire!

Kb. egy óra múlva a ház egyik lakója bekopogott hozzájuk, hogy a rendőrök már kimentek a házból, de még az utcában tartózkodnak. Adonisék felfutottak a legfelső emeletre, miközben döbbenten látták: a földön mindenfelé vértócsák vannak, de még a fal is olyan. A ház padlásán kb. fél óráig tartózkodtak, megnyugodtak. Zsebrádión hallgatták, merre tartanak a tüntetők és a rendőrök. Amikor bemondták, hogy a “csőcselék” az Erzsébet híd előtt barikádot emelt, már tudták, hol a helyük: irány a Ferenciek tere!

(Magyar Mérce nyomán Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 november 28, kedd at 02:08  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/28/szetlottek-a-magyar-merce-fotosanak-vakujat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: