150 ezer dolláros büntetés Slotának magyarellenességéért

2006.11.28. 12:03:19

Magyarellenes kijelentéseiért 150 ezer dolláros büntetésre ítélte Ján Slotát, a Szlovák Nemzeti Párt elnökét San Francisco egyik megyei bírósága. Az ítélet Kalifornia állam egyik törvényére hivatkozik, amely nemzetközi érvényességű, és bünteti a gyűlöletbeszédet.

Ján Slota kaliforniai felperese az ottani Magyar Polgári Párt képviseletében Varga Béla, aki a most megítélt 150 ezer dollárt a Magyar Koalíció Pártjának számlájára szeretné átutalni. A beadvány szerint a nemzeti párt elnöke magyarellenes kijelentéseivel idegengyűlöletet szított.

A megítélt bírságot csak akkor lehet behajtani Slotától, ha a felperes kérvényezi a szlovák bíróságtól az ítélet végrehajtását; ez eddig nem történt meg. A pozsonyi Új Szó értesülése szerint a felperes még nem fordult beadvánnyal a szlovák hatóságokhoz, ám Slotára már most egyfajta korlátozások érvényesek, ugyanis ameddig nem fizeti ki a bírságot, gondjai lehetnek az amerikai vízum kiváltásával.

A lap úgy tudja: csak kivételes esetekben juthat beutazási engedélyhez olyan személy, akit az Egyesült Államokban polgári per során elmarasztaltak. Slota egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

(Protics János (Pozsony) / InfoRádió)

Reklámok
Published in: on 2006 november 30, csütörtök at 21:39  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/30/150-ezer-dollaros-buntetes-slotanak-magyarellenessegeert/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: