Judapest

Az Óbudai-sziget, az újpesti Fóka-öböl, a Csepel-sziget egyes részeinek, a magyar gyógyszeripar és számtalan más nemzeti vagyonnak izraeli, illetve nemzetközi zsidók általi fokozatos fölvásárlása egyértelművé teszi, hogy hazánk nemsokára gazdasági, majd ezt követően földrajzi értelemben is Izrael gyarmatává válik. Mindenesetre ezt a véleményt támasztják alá az izraeli héber nyelvű lapokban július 31-én napvilágot látott, a nemzetközi és az izraeli zsidó tőke legújabb budapesti térnyeréséről szóló hírek.

A Levinstein és az Olimpia nevű izraeli beruházási cég újabb 1800 lakóegységből álló lakóparkot épít Budapest IX. kerületének előkelő, dunaparti körzetében – tudósít a Hádásot Máhláká Risoná nevű héber nyelvű hírportál július 31-i számában Elázár Levin gazdasági szakíró. Megtudjuk azt is, hogy az izraeli Mesullám Levinstein és az Olimpia Csoport tulajdonában levő Nanet nevű, szintén izraeli ingatlancég 2006. július 31-én írta alá a Ferencvárosban létesítendő 1800 lakóingatlan építésére vonatkozó szerződést. Az említett cégek a Budapest IX. kerületi legújabb projektbe összesen 110 millió eurót fektetnek. Az értékesítésből 143 millió euróra számítanak.

Bagóért panorámás telket

A Nanet nevű izraeli ingatlanfelvásárló cég mindössze 12 millió euróért vásárolta meg a ferencvárosi projekt építési telkét, amelyen egyelőre még egy régebbi üzem áll, de annak közeli lebontása után rögtön el is kezdődhet az 1800 egységből álló lakópark megvalósítása a fővárosban. Az izraeli beruházók egyetlen lakóegység telkéért mindössze 8300 USA dollárt fizetnek, s ezzel magyarázható a fentebb említett magas haszon. Magyarán szólva: a magyarországi eladók ismét bagóért, s véletlenül megint izraelieknek árusították ki a főváros egyik legértékesebb területét. Egyébként az izraeli befektető cégek a Ferencvárosban összesen 100 ezer négyzetméter alapterületű, egyenként átlagosan 55 négyzetméter nagyságú lakásokból álló lakóparkot építenek. A befektetők azt remélik, hogy a lakások értékesítése után körülbelül harminc százalékos haszonra tehetnek szert.

Az izraeli részvényesek hozama

A Hádásot Máhláká Risoná című újságból arról is értesülünk, hogy a Nanet izraeli cég magyarországi

vállalkozásaihoz már korábban csatlakozott a Lehman Brothers Befektetési Bank, s a mostani ferencvárosi projektben is 50 százalékos a részesedése. A Nanet egyébként jelenleg is több ezer lakást épít Magyarországon és Lengyelországban, de a ferencvárosi projekt lesz az eddigi legnagyobb vállalkozása. A Jediot Áháronot héber nyelvű napilap internetes kiadványa pedig idézi Oscar Katzenelsonnak, a Nanet vezérigazgatójának a nyilatkozatát:

“Folytatjuk a beruházásokat Magyarországon, mert ezek a projektek komoly hasznot biztosítanak a Nanetnek és magas hozamot a részvényeseknek”.

Kúszó honfoglalás a fővárosban

A Gegesy Ferenc polgármester nevével fémjelzett SZDSZ-MSZP bitorolta IX. kerületben egyébként nem új keletű az izraeli honfoglalás. Többek között az izraeli Olimpia Csoport építette a Soroksári úti Gizella-udvar 155 lakóegységből álló, összesen 13 ezer négyzetméteres ingatlanegyüttest és a 428 lakásos, összesen 27 ezer négyzetméter alapterületű Zöld Parkot. Az Olimpia építette ezen kívül a 133 lakásos, összesen nyolcezer négyzetméteres XIII. kerületi Palóc Házat és a XIV. kerületi, 131 lakásos, 8300 négyzetméter alapterületű Egressy Házat. /forrás: Kuruc.info/

(Hazankert.com)

Reklámok
Published in: on 2006 november 30, csütörtök at 21:35  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/30/judapest/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: