McCarthy szenátor tisztán látta a veszélyt

Joseph McCarthy szenátor, – akit évtizedekig kozmoliberális körökben azzal gúnyoltak, hogy “minden bokorban kommunistát lát”, – az ’50-es években valóságos hadjáratot folytatott a kommunisták ellen. És megértük, hogy ma már tárgyilagosan foglalkoznak a témával: Londonban a Daily Telegraph 1995. áprilisában “McCarthy mégis helyes úton járt” címmel a Yale Egyetem kiadásában megjelent “Az amerikai kommunisták titkos világa” című könyvet ismerteti.

Két amerikai történész John Earl Hayes és Harvey Klehr moszkvai archívumokban végzett kutatások során 150 millió titkos irat között böngészgetve, könyvet megtöltő bizonyítékokra bukkant. [Kíváncsiak lennénk, hogy ez a két történész miként juthatott be a moszkvai archívumokba titkos iratokat böngészni. -TJ] Ezek alapján tagadhatatlan, hogy a háború utáni években az Egyesült Államok egész szerkezetét behálózó kémszervezet létezett, amit NKVD-s tisztek irányítottak a helyszínen.

A kiemelt példák között szerepel az atomtitkokat szovjet kézre játszó Morris Cohen és felesége Lona. Cohenék eltüntek New Yorkból, majd Peter és Helen Kröger néven Londonban felbukkantak, és azonnal munkához láttak. A haditengerészet kémelhárítói 1961-ban fogták el őket, 1976-ban kémcsere-akció útján Moszkvába kerültek, ahol az elözvegyült Morris Cohen ma is szovjet titkosszolgálati nyugdíjból él.

A könyv egyebek közt leleplezi John Reed mártírrá avatott és filmesített újságírót, aki 1919-ben alapította meg az amerikai Kommunista Pártot, a Moszkvából kapott másfélmillió dollár segítségével! Azt is megtudjuk, hogy Armand Hammer (egykor az USA-ban az elnöki székre áhítozó demokrata párti Al Gore elnökhelyettes “szeretett nagybácsija és oktatója”) már a ’20-as években, a Szovjetunióban furcsán szerzett dollármilliók tisztáramosásával foglalkozott.

Edmond Stevens és Alger Hiss fő kormányképviselő nevei tűnnek ki azok közül, akikkel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy McCarthy gyanúsításai nem voltak alaptalanok a szerecsenmosdatók hazugságaival szemben. – tj

Tempus Omnia Revelat

Reklámok
Published in: on 2006 november 30, csütörtök at 21:26  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/30/mccarthy-szenator-tisztan-latta-a-veszelyt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: