Kóka esete a gázárral

2006.11.30. 14:41:03

Lehetett volna alkudni Moszkvával a gáz árának csökkentéséről, Kóka János gazdasági miniszter azonban nem hozta szóba a kérdést a legutóbbi kétoldalú tárgyalásokon – írja a Magyar Hírlap orosz kormányközeli forrására hivatkozva.

Az orosz energetikai minisztérium közelmúltban Budapesten is megforduló középvezetője szerint csak a biztos és hosszú távú ellátásról esett szó, az árról nem.

A GKI szakértője is azt állítja, hogy gazdasági alapon ugyan nem, politikai alapon azonban lehetett volna alkudni. A lap információi szerint azonban Kóka János csupán az elmúlt hetekben kereste meg ezzel a kérdéssel az oroszokat, de ez már késő volt. Ez a “hajó” már valószínűleg elment – írja a lap.

Magyarország jelenleg 280 dollár körüli összeget fizet ezer köbméter gázért, ez 30 dollárral több az uniós átlagnál. Szakértők szerint ennek magyarázata az országonként eltérő gázárképletben rejlik. Hosszú távon nem kapjuk drágábban a gázt másnál – állítják a szakértők.

(Független Hírügynökség)

Kuruc.info kommentár: Csehországban tegnap bejelentették, hogy 40%-kal csökkentik a gáz árát. És ott még kormányválság is volt egy pár hónapig… A “politikai alapon azonban lehetett volna alkudni” kitétel viszont több mint érdekes. Vajon, egy látszólag gazdasági kérdésben, mi szerepe lehet a politikának? Persze tudjuk vagy legalábbis sejtjük a választ. Tán csak nem a szovjet címer eltávolítása miatti félelmében nem alkudott Kóka?

Reklámok
Published in: on 2006 december 1, péntek at 01:05  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/01/koka-esete-a-gazarral/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: