Tót sunyiság: büntetőeljárást indítottak a Nyitrán megvert Hedvig ellen

2006.11.30. 16:41:34

Büntetőeljárást indított a szlovák rendőrség Malina Hedvig ellen annak alapján, hogy a magyar diáklányt feljelentette egy magát felfedni nem kívánó személy “hamis tanúvallomás és hamis eskü” gyanúja miatt. A feljelentő szerint Malina Hedvig megtévesztette a rendőrséget, amikor augusztusban azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt. A szlovák kereskedelmi hírügynökség, a SITA csütörtökön, a nyitrai rendőrség szóvivőjének tájékoztatására hivatkozva azt jelentette, hogy Malina Hedvig ellen büntetőeljárás kezdődött, amelynek során az ügyben nyomozó rendőrség “gyűjteni fogja a konkrét személy bűnösségét bizonyító, esetleg az azt cáfoló adatokat”.

Vádemelésről egyelőre nincs szó. Milos Fábry rendőrségi szóvivő nem tudta megmondani, hogy a nyomozás mikor fejeződhet be, ellenben jelezte: ha a nyomozás eredményei alapján Malina Hedviget elmarasztalják, a lányt a bíróság egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

Malina Hedvig augusztus 25-én reggel véresen összeverve ment be a nyitrai egyetem tanszékére, ahol vizsgáznia kellett volna. Tanárai és diáktársai – sérülései és a blúzára írt magyarellenes szöveg miatt – orvosi és rendőri segítséget hívtak a lányhoz. Az első látleletek idegen kéztől származó külsérelmi nyomokat állapítottak meg rajta.

(MTI)

Reklámok
Published in: on 2006 december 1, péntek at 01:09  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/01/tot-sunyisag-buntetoeljarast-inditottak-a-nyitran-megvert-hedvig-ellen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: