Jobbik: nem kérünk a génmódosított terményekből!

2006.12.01. 16:23:59

A Jobbik elképedve fogadta a hírt, hogy a magyarországi médiumok “szigorú” és “tiltó” jelzővel illetik a géntechnológiai tevékenységről szóló törvény módosítását, amelyet a parlament kormányzati és ellenzéki csoportjai egyöntetűen elfogadtak.

Figyelmen kívül hagytak minden nemzetközi, megbízható vizsgálatot, amelyek azt bizonyították, hogy a génkezelt termények és a belőlük készített élelmiszerek károsítják az egészséget, használatuk óta pedig nem telt el annyi idő, hogy egyértelműen kizárható legyen: veszélyeztethetik a nyugati világ egészének egészségét.

A szigorúnak nevezett törvény gyakorlatilag engedélyezi a génkezelt termények szabadföldi termesztését, bár egy 400 méteres ütközőzónát ír elő a génmanipulált növények és a velük szomszédos termőterületek között. Csakhogy a Jobbik szakértői és nemzetközi vizsgálatok is bizonyítják, hogy ilyen esetekben még egy több kilométeres sáv sem védi meg az őshonos növényfajokat a fertőzöttségtől, így pedig a jó adottságokkal rendelkező, Magyarországot a későbbiekben felemelni képes mezőgazdaság magyar termékeinek eladhatósága kerül veszélybe. Ugyanez történt azokkal az országokkal (így az USA-val is), akik hasonló növények termesztésébe fogtak.

Véleményünk szerint a parlament egésze nemzetbiztonsági veszélynek tette ki hazánkat, amiből önként adódik a kérdés: miért ezek az emberek döntenek milliók sorsáról?

Z. Kárpát Dániel a Jobbik EU-kabinet elnöke

Reklámok
Published in: on 2006 december 2, szombat at 01:47  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/02/jobbik-nem-kerunk-a-genmodositott-termenyekbol/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: