Együtt tüntetett a Hezbollah és a keresztény ellenzék

2006.12.02. 12:29:25

Több ezer Hezbollah szimpatizáns, Szíria-barát tüntető töltötte a mára virradó éjszakát Bejrút utcáin. A kormányellenes demonstrálók sátrakat húztak fel Fuad Szinjóra irodája előtt, és azzal fenyegetőznek, hogy addig folytatják a demonstrációt, amíg a szerintük korrupt Szíria-ellenes kormányfő le nem mond posztjáról.

A tüntetők este egy időre lezárták a kormányzati épületekhez vezető utakat. A kormányzati központot a hadsereg katonái szögesdrótokkal vették körbe, és páncélozott járművekkel vonultak ki. Fuad Szinjóra miniszterelnök jelezte, semmi esetre sem mond le posztjáról. Az Egyesült Államok elítélte a tüntetéseket. Az amerikai külügyi szóvivő szerint a Hezbollah és a szervezetet támogató Szíria és Irán destabilizálni akarja Libanont.

A kormányellenes tüntetéshez csatlakoztak a keresztény ellenzéki erők is, cáfolva az USA és a nyugati média állítását, mely szerint a Hezbollah összeférhetetlen, szélsőséges keresztényellenes mozgalom.

(HírTV.hu)

Reklámok
Published in: on 2006 december 3, vasárnap at 02:12  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/03/egyutt-tuntetett-a-hezbollah-es-a-kereszteny-ellenzek/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: