Délvidéken is agresszív a cigánycsürhe

2006.12.03. 22:40:59

A tordai polgárok arra figyelmeztetik az illetékes intézményeket, hogy mind gyakoribbak a támadások a helyi Ady Endre általános iskola magyar diákjai ellen, az elkövetők pedig cigány nemzetiségű fiatalok. A múlt héten történt incidensekre hívják fel a figyelmet, amikor is a romák arra kényszerítették a magyar gyerekeket, hogy térden állva imádkozzanak cigány nyelven, írja a Beta szerb hírügynökség.

Ez volt a témája a múlt héten megtartott ülésnek is a helyi közösség irodájában. Az ülésre meghívták az állami és a községi intézmények képviselőit is. Dobai János, a helyi közösség elnöke az incidenseket nem nevezte etnikainak, de mint mondta, nagy problémájává vált a falunak, amelynek 2000 lakosa van, túlnyomó többségében magyarok. A többiek romák, de számukról nincs kimutatás.

Az idén első ízben nyílt szerb tagozat is a tordai iskolában a cigány nemzetiségű diákok miatt. Az iskola 179 tanulója közül 18 a roma, ismertette Kovács Zsuzsanna igazgatónő.

Korábban a környékbeli falvakba betelepült szerb söpredék terrorizálta a tordai magyarokat, ennek azonban vége szakadt, miután a falu egyedüliként összefogott és kiverte a betolakodókat.

(Kuruc.info – Vajdaság Ma)

Reklámok
Published in: on 2006 december 4, hétfő at 02:44  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/04/delvideken-is-agressziv-a-ciganycsurhe/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: