A temerini elítéltek perének újratárgyalásához kérnek segítséget a szülők

2006.12.07. 10:05:17

Segítségért folyamodnak minden jóérzésű magyarhoz az eddigi egyetlen komoly szerbverésért példa nélküli büntetést, összesen 61 évet kapott öt délvidéki fiú szülei. Nem a felelősségre vonás elől menekülnek, de nem mondanak le a kettős mérce elleni tiltakozásról, és a per újratárgyalását szeretnék elérni, írják. Ehhez van szükség a segítségünkre.
Alább közöljük a szülők levelét.

TILTAKOZUNK!

Öt temerini fiú igazságtalan 61 év börtönbüntetése ellen.
Mi vagyunk a szülei annak az öt temerini fiatalnak, akiket Szerbiában nem tapasztalt szigorral, igazságtalanul 10-15 év börtönbüntetésre ítéltek. Mi, az elítélt Máriás István, Horváth Árpád, Szakál Zoltán, Uracs József, Illés Zsolt szülei sosem menekültünk gyerekeink felelősségre vonása elől. Mi is elítéljük fiaink cselekedetét, de elfogadhatatlannak tartjuk a drákói szigorral kiszabott, példa nélküli
büntetést.

Fiaink 29 hónapja a Sremska Mitrovicai börtönben töltik büntetésüket, amit azért szabtak ki rájuk, mert egy piactéri verekedést a nyomozók gyilkossági kísérletnek minősítettek, és ezt a bíróság elfogadta. A szigorú ítélet meghozatalához nagyban hozzájárult az akkori szerbiai politikai helyzet. Emlékeztetőül mondjuk el, hogy fiaink abban az időben verték meg az őket részegen provokáló drogdílert, amikor tömegesek voltak a magyarverések Vajdaság-szerte, és a magyar érdekvédelmi szervezetek felemelték hangjukat a szerbiai rendőrség és igazságszolgáltatás bénasága miatt. Fiaink tárgyalása nagy titoktartás közepette, zárt ajtók mögött zajlott.

A bíróság a velük szemben alkalmazott büntetés kiszabásakor kettős mércét alkalmazott. A vizsgálati fogságban súlyosan bántalmazták őket, és anyanyelvük használatát sem engedélyezték számukra. Hiába fellebbeztünk a szigorú büntetés ellen több alkalommal, Szerbia legfelsőbb bírósága sem tanúsított megértést.
Mi szülők belefáradtunk a kilátástalannak látszó küzdelembe, mégsem adjuk fel! Nem nyugszunk bele a megváltoztathatatlanba!

KÜZDELMÜNK SZABADULÁSUKIG FOLYTATÓDIK!

Levelünkkel arra kérjük Önöket, SEGÍTSENEK fiainkon és az anyagilag ellehetetlenített helyzetbe került szegény sorsú szülőkön. A két és fél éve zajló bírósági tárgyalások anyagilag teljesen kimerítettek bennünket. Segélyre szorulunk, hogy folytatni tudjuk küzdelmünket a fiainkért, a per újra fölvételéért, és mindenek előtt az IGAZSÁGÉRT!

Segítségüket nem haszonszerzés céljából kérjük, hanem azért hogy küzdelmünket folytathassuk. Ennek eredményeként reméljük, hogy elérhetjük a per újratárgyalását.

Arra kérjük Önöket, hogy levelünk közzé tételével és továbbításával segítsenek rajtunk. Egy hazai és egy külföldi folyószámlával rendelkezünk, amit nemrég nyitottunk a segély kivitelezése céljából. Ezekre fizethetik be segélyadományaikat, amelyeket előre is nagyon köszönünk!

A hazai dináros számla:
330 – 1020100056695 – 37
MERIDIAN BANK
Filijala 0010 21000-NOVI SAD -SERBIA

A külföldi a devizaszámla:
330 – 1030200505018 – 68
MERIDIAN BANK
Filijala 0010 21000-NOVI SAD -SERBIA

Segítségüket előre is köszönjük!

Az elítélt fiaink barátainak köszönhetően hamarosan elkészül a róluk szóló honlap is, amelyen majd bővebb tájékoztatást olvashatnak róluk.

Levélben az autocolor1@neobee.net érhetnek el bennünket. Köszönjük megértésüket!

Tisztelettel, az öt elítélt Temerini fiú, és szüleik
Horváth, Máriás, Szakál, Uracs, Illés családok
Telefon: 00 381 21 844 967 Telefon: 00 381 21 840 433
Mobil tel:063 159 8886 Mobil tel:063 892 0125

(Kuruc.info)

Lúdas Matyi kommentár: Mit is tettek a srácok? Megvertek egy mocskos bűnözőt? Ezért kitüntetést érdemelnének, nem 15 év börtönt fejenként! (Ha lenne normális kormányunk, a srácoknak most lenne magyar állampolgárságuk, így a magyar állam szót emelhetne az érdekükben…) Terjessze mindenki a hírt, a legjobb lenne, ha olyanhoz is eljutna, aki technikailag képes ártatlanok más országba szöktetésére.

Reklámok
Published in: on 2006 december 7, csütörtök at 13:05  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/07/a-temerini-eliteltek-perenek-ujratargyalasahoz-kernek-segitseget-a-szulok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: