Szilvásyt nem érdeklik az áldozatok

2006.12.06. 22:33:39

Az állam továbbra sem törekszik peren kívüli megállapodásra az augusztus 20-ai katasztrófában elhunyt áldozatok hozzátartozóival és sérültjeivel; erről Szilvásy György kancelláriaminiszter beszélt az egyik kereskedelmi televízióban szerdán este.

A kancelláriaminiszter arra az újságírói felvetésre reagálva, hogy az ombudsman jelentése után az augusztus 20-ai katasztrófában elhunytak hozzátartozói és a sérültek ismét peren kívüli megállapodást kezdeményeznek az állammal, azt mondta:

“(…) mivel az ombudsmani jelentés nem állapított meg új tényeket a katasztrófával kapcsolatban, nem változtatunk a korábbi álláspontunkon, nem törekszünk peren kívüli megállapodásra”.

Szilvásy György a hivatal felelősségét firtató kérdésre válaszolva – mint korábban, most is – többször megismételte: a múlt héten napvilágot látott jelentés a MeH-re vonatkozóan nem tartalmaz új megállapításokat, a következtetéseket pedig már korábban levonták.

Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a múlt hét csütörtökön Budapesten a vizsgálat eredményét ismertető sajtótájékoztatón azt mondta: a rendezvény megrendelőjeként a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az első számú felelős az augusztus 20-án történtekért; az ezzel foglalkozó ombudsmani vizsgálat sorozatos hibákat állapított meg a tűzijáték előkészítésében és lebonyolításában. A kancelláriaminiszter szerint Lenkovics Barnabás megállapítása, amit az újságíró is idézett a műsorban, nem szerepel a jelentésben.

(MTI – MNO)

Kuruc.info kommentár: hol a pofátlanság határa?

Lúdas Matyi kommentár: Ez nem pofátlanság, hanem aljas gonoszság.

Reklámok
Published in: on 2006 december 7, csütörtök at 05:07  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/07/szilvasyt-nem-erdeklik-az-aldozatok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: