172 rendőrhuligán ügyében nyomoznak

2006.12.07. 12:45:39

Összesen 172, rendőrök ellen tett feljelentés ügyében nyomoz a Fővárosi Főügyészség, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség a szeptemberi és októberi budapesti összecsapások kapcsán, de egyik ügynek sincs még gyanúsítottja – tudta meg az MTI.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: az októberi eseményekkel összefüggésben 133, a szeptemberben történtekkel kapcsolatban 38 feljelentés miatt indult nyomozás. A feljelentők elsősorban bántalmazás hivatalos eljárásban, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértése miatt fordultak az ügyészséghez.

Az október 23-án történtekkel kapcsolatban egy gyülekezési szabadság megsértése miatt tett feljelentés ügyében is eljárás indult, de ennek sincs gyanúsítottja. A rendőrség szerdán jelentette be, hogy a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) parancsnoka az október 23-i rendőri intézkedések miatt két rendőr ellen tett feljelentést, egy ellen pedig fegyelmi eljárást indított. A két feljelentéssel kapcsolatban Morvai Attila elmondta: vizsgálják azok tartalmát, hogy van-e átfedés a már zajló eljárásokkal.

Hozzátette: az egyik feljelentésről már kiderült, hogy a hatóság egy másik feljelentés alapján már nyomozást folytat ugyanabban az ügyben. Morvai Attila elmondta: a 171 feljelentés közül egyelőre egyiknek sincs gyanúsítottja.

A Központi Nyomozó Főügyészség szintén eljárást folytat az október 23-i eseményekkel összefüggésben, Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő feljelentése kapcsán. Az ellenzéki politikus ügyvédje, Futó Barnabás november 2-án közölte az MTI-vel, hogy Révész Máriusz benyújtotta feljelentését a fővárosi ügyészségi nyomozóhivatalhoz az október 23-án vele szemben foganatosított erőszakos rendőri fellépés miatt. Az ügyészség hivatalos eljárásban történt bántalmazás kapcsán elrendelte a nyomozást. Futó Barnabás az MTI csütörtöki megkeresésére azt mondta: nincs tudomása arról, hogy a feljelentés kapcsán indult nyomozásnak lenne gyanúsítottja.

(Híradó – MTI)

Reklámok
Published in: on 2006 december 8, péntek at 00:33  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/08/172-rendorhuligan-ugyeben-nyomoznak/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: