1 év börtönbüntetés jogerősen az MTV-nél tüntető katonának

2006.12.11

Gigantikus kőoszlopok között lehet csak belépni a Markó utcai 16. Törvényházba. Az egyik hosszú folyosó végén a tárgyaló ajtajára kiírva:

NYILVÁNOS ÜLÉS FAZEKAS BÉLA SZERZŐDÉSES SZAKASZVEZETŐ BŰNSEGÉDKÉNT CSOPORTOSAN ELKÖVETETT HIVATALOS SZEMÉLY ELLENI ERŐSZAK BŰNTETTÉNEK ÜGYÉBEN.

Vezeti: Rúzsás hadbíró ezredes, a Tanács Elnöke.

A Vád képviselőjének szavait nem jegyzem fel, azokban a szeptemberi napokban magam is a várost járva meggyőződhettem, milyen óriási hatást váltottak ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi szavai.

A Televízió székházánál történt események, majd még napokon át a város forgalmasabb csomópontjainál spontán fellángoló indulat mind a visszafojtott jogos harag kitörései voltak az elnyomó gépezet ellen…

Aztán a védőbeszéd következik.

Dr. Balogh Gábor ügyvéd nyugodt, meggyőző hangján tárja elénk, hogy videófelvételek alapján emelték ki a tömegből védencét. Fazekas Béla szakaszvezető szerződéses katona, aki szeptember 2-ika óta szabadságon volt. A nevezetes elfogása pedig 20-án történt a Blaha Lujza téren, még mindig szabadsága alatt.

A nála levő honvédségi gázálarccal nyilvánvalóan nem lehet támadást intézni a Rendőrség jelenlevő, ám jelzést nem viselő képviselői ellen. Rendőri intézkedésnek nem állt ellen -csak annyiban, hogy nem azonnal kezdte meg a helyszín elhagyását.

“Előállítása” oly módon történt, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

(L88.hu/szerk1 kiegészítése: A Tv-ben vetített videó felvételek tanúsága szerint, miután hatan, rávetették magukat és hátrabilincselték a kezeit, miközben egy kocsi motorházára ‘fektették’ és módszeresen elkezdték rugdosni, verni.

Ujját eltörték, lábait kificamították, a hátát pépesre verték. Ezek a mindmáig “be nem azonosított” szadista rendőrök, azok akiknek a magyar törvények által kiszolgáltatott, magatehetetlen embereken büntetlenül lehet gyakorlatozniuk 2006-ban.)

Igaz, nyilatkozik az egyik TV állomásnak -folytatja a védő, de nem mint katona, hanem mint olyan civil személy, mint bárki más. A vád azon kijelentésére, miszerint Fazekas Béla e tettével súlyosan csorbítja a Magyar Köztársaság tekintélyét, a védő itt szinte vádlóvá lép elő: “… mert ugye, azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy civilbven levő szakaszvezető a Köztársaság tekintélyét rombolja. A védelem álláspontja szerint sokkal inkább csorbítja az a rendőrség, amely a megtörtént módon lép fel békés vagy éppen zaklatott állampolgáraival szemben…” – hangoztatja Balogh Gábor.

A Védőügyvéd továbbá kijelenti, védence nem kíván a rendőrség ellen feljelentéssel élni, ennek két pszichikai oka lehet:

– az utcán ért rendőri atrocitást büntetésként élte meg,

– beismerő vallomást tett.

A Védő továbbá indítványozta védencének közügyektől való eltiltás büntetésének eltörlését, valamint: a letöltendő büntetés időtartamának csökkentését ill. eltörlését.

Vádlott (utolsó szó jogán): fiatal, talán 24 éves fiú, élete teljében, csillogó fekete szempár:

“… Jelentem, megbántam tetteimet, megbántam, hogy interjút adtam a tévének, mindent megbántam…”

Szünet után az ítélet kihirdetése következik, a hadbíró ezredes papírjai fölé hajolva olvassa az ítéletet: e g y év tetöltendő szabadságvesztés. (Közben, bár a fiú semmiféle mozdulatot nem tesz, az őrök feltűnés nélkül előhúzzák gumibotjaikat. Talán a sohasem lehet tudni elv vezérli őket.)

“…. az előzetesben és a fogdában eltöltött idő beleszámít az ítéletbe” – fejezi be a hadbíró ezredes, az Ítélőtábla Katonai Tanácsának elnöke.

– Ügyvéd úr – fordulok már kint a folyosón Dr. Balogh Gáborhoz, Fazekas Béla szakaszvezető védőjéhez, milyen ennek a fiúnak a lelki állapota, nagyon megviselte őt az eddig bent töltött idő?

– Sajnos, nem én voltam a védője, csak másodfokon viszem az ügyét – válaszol az ügyvéd úr.

– Mi az Ön és védence álláspontja a bíróság döntéséről? – kérdezek tovább.

– Nézze, mi eleve a letöltendő időmennyiség csökkentéséért harcoltunk. Úgy vélem, a helyzethez képest védencem is elégedett a másodfokú döntéssel.

Alacsony, zömök férfi az Édesapa, aki aggódva kísérte el fiát:

“A letartóztatásakor a tévé felvételein látszik, hogy bár a tömeg előtt nem tett semmit, mégis hat rendőr “rámozdul” és leteperi a fiamat. Amikor már hátra van bilincselve a keze, akkor kezdik el ütni, rúgni…. Aztán a 22-iki BLIKK címlapján az ő fényképe van rajta, a címe hatalmas betűkkel: Rendőrség – Csőcselék: 1:1 és a Fiam fején ott áll a rendőr! (Az apa arca elkomorul) 7 centi szakadás van a fején és az ujja eltört, az álla kificamodott illetve “egybe egy púpos csík” volt a háta, úgy össze volt verve. Egy hétig volt a kórházban. A rendőrségről kórházba vitték, ott az ujját rögzítették, onnan a katonai fogházba szállították, a Petőfi laktanyába.

A fiú édesapja: “… Ugye, próbáltunk több helyről is segítséget kérni, van a Fidesznek ez a Telefonja, meghallgattak, de még csak nem is válaszolt onnan senki… A Nemzeti Jogvédőtől válaszoltak, hogy elvállalják a fiam ügyét. Nevem Fazekas Béla… idősebbik.

A fiú édesanyja meghalt, igen-igen várjuk őt vissza”.

Közben az őrök rabpórázon a kint várakozó zöld katonai Furgonhoz vezetik a vádlottat – mostmár elítéltet – aki élete teljében, talán fiatal élete legszebb esztendejét tölti a haza oltárán áldozva a rács mögött.

Cui prodest? – Kinek használ ez?

(Lejegyezte: Czékus Jób/L88 tudósítója)

További L88.hu/szerk1. megjegyzései:

-Az MTV ostromakor csak az ellenálló, ezt a velejéig rothadt gyurcsányi rendszert védő rendőrök sebesültek meg.

-A rendőr csapat vezetőjük, amikor letetette a sisakot az MTV székházban -mivel tovább már tarthatatlan volt az ostromlott objektum védelme- SENKIT SEM BÁNTOTTAK A TÜNTETŐK, mert nem a brutalitás volt a cél, hanem egy hazugság szimbólum megrohanása, mint annak idején a francia Bastille bevétele. Ezeket az eseményeket videó felvételeken is lehet látni, amint a székházban üldögélő rendőrök között békésen járkálnak ki-be az MTV ‘ostromlói’.

-A rendőrség részéről beépített provokátorok (civil rendőrök) hergelték a tömeget, majd amikor elkapták pl.: Fazekas Béla szakaszvezetőt, – ugyanazok, akik előtte Gyurcsány ellen skandáltak- ezt ordítozták a rendőröknek, hogy: -Verjed agyon, verjed agyon!” Erre a ‘momentumra’ Lelkiismeret’88 még vissza fog térni a megfelelő időben.

(L88.hu)

Reklámok
Published in: on 2006 december 12, kedd at 03:09  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/12/1-ev-bortonbuntetes-jogerosen-az-mtv-nel-tunteto-katonanak/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: