Brit agyrém – betiltják a karácsonyt a munkahelyeken

2006.12.10. 17:32:24

A konzervatív osztrák napilap A britek politikailag korrekt módon ünnepelnek címmel tudósít a karácsonynak a magánéletbe való száműzéséről. A karácsonyi énekeknek vége. A mérhetetlen etnomazochizmusáról híres Nagy-Britanniában a karácsonyt a magánszférába száműzték. A vállalatok többsége lemond a karácsonyi ünnepségekről, mert túl nagy lenne a veszélye annak, hogy más felekezetekhez tartozók az eseményt sértőnek éreznék, s ezért akár perelnének is.

A Peninsula ügyvédi iroda körkérdése szerint a megkérdezett cégek 80 százaléka lemond a karácsonyi rendezvényről, mert a multikulturális Nagy-Britanniában irracionálisan ügyelnek arra, hogy senki se érezze magát a karácsonyi rendezvények miatt kirekesztve vagy éppen zaklatva.

Egyes brit nagyvárosokban már tiltják a hatóságok a karácsonyi díszeket a bevásárlóközpontokban és a sétálóutcákban. Emellett a hagyományos karácsonyi rendezvényeket szekularizálják- nyilatkozta Peter Dole, a Peninsula munkatársa. Politikai korrektség uralkodik a brit televízióban is: a királynő mellett az idén egy teljesen elfátyolozott muzulmán nő is beszédet mond karácsonykor.

De nemsokára a munkaidő utáni ünnepségek végleg kimennek a divatból. Az íróasztalon elhelyezett, karácsonyi hangulatot árasztó apróságokat sem nézik jó szemmel. A megkérdezett munkaadók 74 százaléka tiltja a karácsonyfát és a karácsonyi díszeket, attól tartva, hogy az sérti a más vallású munkatársakat. Ez közel 71 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez viszonyítva. Így Nagy-Britannia második legnagyobb bankja, a Royal Bank of Scotland arról tájékoztatta a londoni belvárosban dolgozó munkatársait, hogy a karácsonyi díszítéseket biztonsági okokból nem engedélyezi.

(MN nyomán)

Reklámok
Published in: on 2006 december 12, kedd at 01:33  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/12/brit-agyrem-betiltjak-a-karacsonyt-a-munkahelyeken/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: