Arab News: Izrael atomarzenálja jelenti a legnagyobb fenyegetést

Independent
independent.co.uk

“A Római Birodalom összeomlóban van. Egyetlen mondatba sűrítve ez a Baker-jelentés értelme” – foglalja össze a független brit lap világhírű közel-keleti tudósítója az Iraki Tanulmányi Csoport lényegét, aki írása vége felé így foglalja össze az antik világgal vont párhuzamot: “Szíria és Irán befolyása nő. Nagyjából ez a lényege annak, hogy hogyan is állunk a ‘terror elleni háborúval'”. Fisk leszögezi még: hol volt Szaddam Huszein – “kedvenc háborús bűnösünk” – idején a széleskörű bűnözés, a vallási konfliktus, a síita milíciák, valamint az al-Kaida?

ARAB NEWS
arabnews.com

A Közel-Kelet legnagyobb olvasottságú angol nyelvű napilapja, a szaúd-arábiai Arab News közölte, Mukrin herceg, a királyság hírszerzési főnöke kijelentette: Izrael atomarzenálja jelenti a legnagyobb fenyegetést a térség rövid- és középtávú biztonságára. Hozzátette: a zsidó állam a térség többi országát is arra készteti, hogy tömegpusztító fegyvereket szerezzen be.

KHALEEJ TIMES
khaleejtimes.com

Az öbölbeli, befolyásos lap bejrúti tudósításában azt jelenti, hogy Hasszan Naszrallah, a libanoni Hezbollah vezetője televíziós beszédében közölte: tévednek, akik azt hiszik, hogy a nyugatbarátnak tekintett libanoni kormányfő megbuktatására indított tüntetésekbe belefáradnak. “Népünk nem adja fel, és nem fárad el. Nem távozunk az utcákról mindaddig, ameddig nem érjük el célunkat és nem mentjük meg Libanont.” A tüntetők hatalmas tömege zenét és politikai beszédeket hallgat. Fehér sátrai napok óta tarkítják a tüntetések színhelyét.

Lovas István – Magyar Nemzet

Reklámok
Published in: on 2006 december 13, szerda at 18:00  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/13/arab-news-izrael-atomarzenalja-jelenti-a-legnagyobb-fenyegetest/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: