Elkaszálták a komcsik a Jobbik komcsiellenes népszavazási kezdeményezését (és a HVIM-et)

2006.12.11. 23:36:16

Formai okok miatt elutasította a bolsevikokkal teli Országos Választási Bizottság a Jobbik népszavazási kezdeményezését. A párt azt akarja elérni, hogy egykori MSZMP- és KISZ-vezetők, több közép és kelet-európai országhoz hasonlóan ne tölthessenek be magas szintű kormányzati tisztséget. Kuruc.info kérdés a Jobbikhoz és elnökéhez: van-e értelme a diktatúrában népszavazásosdival próbálkozni?

A testület egyhangú határozatában azért tagadta meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, mert azon több adat szerepelt, mint azt a jogszabály előírja. A “többlettartalom” egy, a lap alján szereplő felhívás volt, melyben a kezdeményezők azt kérték, hogy az íveket juttassák el a Jobbik irodájába.

A Jobbik a következő kérdést szavaztatná meg egy ügydöntő népszavazás keretében: “Egyetért-e Ön azzal, hogy az a magyar állampolgár, aki az MSZMP és a KISZ meghatározott országos vezető testületeinek tagja volt (…), a jövőben ne tölthessen be államtitkári vagy annál magasabb rangú kormányzati tisztséget?”.

Az OVB ugyancsak alaki okokra hivatkozva elutasította egy magánszemély népi kezdeményezését is. A több mint húsz sorból és több alpontból álló, a vagyonadóra vonatkozó kérdés íve azért nem felelt meg a formai követelményeknek, mert azon a többi közt nem szerepelt a “lakcím”, illetve “az aláírásgyűjtő polgár aláírása”, mint adattartalom.

Az ülésen a szélsőséges Szigeti Péter elnök (MSZP) közölte: a testület a jövőben nem a Duna Palotában, hanem az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Roosevelt téri épületében tartja a választópolgárok előtt is nyitott üléseit.

(MTI korrigálva)

Felhívás: El a kezekkel a HVIM-től!
2006.12.11. 23:29:12

Alulírott egyesületek, szervezetek, polgári körök, mozgalmak és pártok közösen tiltakozunk a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ellen indított kormányzati támadássorozat ellen. A felhváshoz természetesen a Kuruc.info is csatlakozik.

A HVIM olyan bátor, elkötelezett magyar fiatalok közössége határainkon innen és túl, akik a jelenlegi szégyenteljes kormány- és oktatáspolitika ellenére, dacolva a környező országok folyamatos zaklatásával, mások helyett is feladatuknak érzik a magyar nemzet egységének erősítését. A Mozgalom az elmúlt években tettekkel bizonyította, hogy a határokon átívelő magyarság legelkötelezettebb ifjúsági szervezete.

A mindenkori magyar kormánynak nem ellehetetleníteni kellene a HVIM-et, hanem kiemelten támogatni és segíteni azt missziójában. Mivel azonban állami támogatás helyett állami terrorban részesítik a mozgalmat, kötelességünknek érezzük, hogy kiálljunk mellettük és kijelentsük: Most már végképp nem kérünk a kommunizmusból, nem kérünk a kommunistákból, és kormányaikból!

Ezúton kérünk mindennemű civil és politikai szerveződést, hogy aláírásukkal támogassák a Jobbik szolidaritási kezdeményezését. A csatlakozási szándéknyilatkozatokat várjuk a szervezes@jobbik.hu elektronikus levélcímre annak reményében, hogy felsorakozva a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom mellé, gátat szabhatunk a Gyurcsány-rezsim újabb magyarellenes agressziójának.

Jobbik Magyarországért Mozgalom
Magyarok Világszövetsége Kisújszállási Városi Szervezete
Solymári Konzervatív Kör
Ferencváros Szurkolók Szövetsége
Horthy Miklós Történelmi Társaság
Kincstár Kulturális és Művészeti Trianon Alapítvány
Trianon Társaság
Újpest Football Club
METALPIN SPORTEGYESÜLET
Csömöri Polgári Liga
GLORIA VICTIS Közhasznú Alapítvány
Szent Korona Rádió
Hun Szövetség
Magyar Polgári Szövetség sepsiszéki szervezete (Erdély)
Sepsireform Egyesület (Erdély)
MAGYAROK VASÁRNAPJA
Kétpói Polgári Kör

(Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 december 13, szerda at 18:03  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/13/elkaszaltak-a-komcsik-a-jobbik-komcsiellenes-nepszavazasi-kezdemenyezeset-es-a-hvim-et/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: