Jobbik petíciója Kolompárnak – vissza a feladónak

2006.12.13. 16:41:19

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében Bíber József Tibor alelnök az alábbi petíciót próbálta személyesen átadni a mai napon Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat elnökének, amelyet a címzett nem volt hajlandó átvenni. Az át nem vett petíció szövegét alább olvashatja.

P E T Í C I Ó

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom hazánk egyik legsúlyosabb és azonnali cselekvést igénylő problémájának, a jelenleg megoldatlan cigánykérdést tartja.

Az utóbbi időben rendkívüli módon megnőtt azoknak a brutális bűncselekményeknek a száma, amelyeket romák követtek el nem romák sérelmére Magyarországon. Ez a folyamat Szögi Lajos tanár olaszliszkai meglincselésével nem ért véget: mi több, a cigányok által 2006. december elején halálra vert miskolci gazdálkodó tragédiájával tovább folytatódott.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2006. október 19-i közleményében minden hazai politikai erőt felszólított arra, hogy a romakérdést közösen, a cigány vezetők bevonásával, új romaprogram kidolgozásával igyekezzen megoldani.

Felhívásunk süket fülekre talált, a Gyurcsány-kabinet pedig a társadalmi-etnikai feszültségek fokozódása ellenére sem változtatott eddigi, alapjaiban elhibázott romapolitikáján. A Jobbik ezért a törvénytisztelő magyar állampolgárok védelmének érdekében tárgyalást kezdeményez hazánk legszervezettebb, legtöbb romát tömörítő szervezetének, az Országos Cigány Önkormányzatnak a vezetőjével.

Tisztelt Elnök Úr!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a cigányságnak a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjébe való beilleszkedését az elkövetkező évtizedek egyik legnagyobb fajsúlyú, távlataiban hazánk jövőjét alapvetően meghatározó problémájának látja.

Ezúton kérjük Elnök Urat, hogy az OCÖ elnökeként, hatáskörének és a cigányságon belüli politikai súlyának maximális latba vetésével segítse elő a romák európai normáknak megfelelő integrálódását a többségi társadalomba.

A Jobbik célja nem a konfliktuskeresés, hanem a társadalmi béke elősegítése, amelynek megvalósulása kizárólag tárgyalásos úton, közösen kidolgozott és elfogadott elvek és irányvonalak mentén lehetséges.

Elnök Úr!

A Jobbik bízik Önnek, mint a legtekintélyesebb cigányszervezet országos vezetőjének a konstruktív hozzáállásában, és a továbbiakban az állandó kapcsolattartás mellett – az esetleges véleménykülönbségek ellenére – egy minden magyar állampolgár számára megoldást jelentő romaprogram kidolgozásában a Jobbik és az OCÖ együttes részvételét javasolja.

Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke – Budapest, 2006. december 13.

Kuruc.info kommentár: A toleranciát, az egymással és a mássággal szembeni türelmet a többségi magyarokon számonkérő OCÖ elnöke, a petíciót nem vette át. Hogy Kolompár úr valóban a cigányok megsegítését, integrációját tartja fontosnak, vagy csak egy jól fizető állásnak tekinti elnöki pozícióját, azt az olvasóink fantáziájára bízzuk.

A képlet viszont nem túl bonyolult: Magyarország legnagyobb és legjobban szervezett, cigányokat képviselő szervezete, az OCÖ nem hajlandó tárgyalásokba, párbeszédbe bocsátkozni egy hivatalosan is bejegyzett magyar párt képviselőivel. Tanulság: a cigánybűnözés megoldására nem létezik kulturált, európai, párbeszéden és kölcsönös megértésen alapuló megoldás. Mi megpróbáltuk, nem sikerült, marad a másik út.

Az ebből eredő erkölcsi és büntetőjogi felelősség a cigány érdekképviseleteket terheli!

(Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 december 13, szerda at 18:43  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/13/jobbik-peticioja-kolomparnak-vissza-a-feladonak/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: