Kettős mérce: kereszt nem, hanuka gyertyatartó állhat a Kossuth téren

2006.12.13. 08:38:34

A zsidóság ünnepe, a hanuka alkalmából gyertyagyújtásokat rendeznek a fővárosban; pénteken a Parlament előtt, szombaton pedig a Nyugati téren gyújtják meg az első gyertyát.

A Traubilopó Salamon Berkowitz által alapított Mechon Simon Alapítvány Hanukka a Parlament előtt című rendezvényét december 15-től december 23-ig tartja a Kossuth téren, ahol minden nap eggyel több gyertyát gyújtanak meg a hat méteres “chanukkia” gyertyatartón – tájékoztatta az alapítvány az MTI-t. Ismeretes: a Kossuth téren idén negyedik alkalommal állított volna keresztet a Jobbik, de azt, pontosabban a körülötte tervezett, szintén hagyományos, központi misszióindító ünnepséget betiltotta a rendőrség, ezért idén a Szabadság téren került sor rá.

A Chábád Lubavics – Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület, valamint a Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség a budapesti Nyugati téren tartja a hanukai ünnepségét december 16. és 21. között. A részvevők itt is gyertyát gyújtanak. Ezen a helyszínen idén először nem állít keresztet a Jobbik.

(MTI, Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 december 13, szerda at 18:06  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/13/kettos-merce-kereszt-nem-hanuka-gyertyatarto-allhat-a-kossuth-teren/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: