Izraeli atomarzenál és Irán

Teherán az ENSZ BT fellépését követeli Izrael atomfegyverei miatt
2006.12.14. 18:14:36

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának fellépését követelte Irán szerdán az izraeli miniszterelnök széles körben akként értelmezett kijelentései miatt, hogy a zsidó állam atomfegyverrel rendelkezik.

Ehud Olmert izraeli kormányfő a hét elején előbb egy német televíziós interjúban említette együtt országát több atomhatalommal, majd Angela Merkel kancellárral tartott sajtóértekezletén azt hangoztatta: Izrael nem lesz az az ország, amely elsőként fog bevetni nukleáris fegyvert a Közel-Keleten. Az izraeli kormányszóvivő cáfolta, hogy a kormányfő ezzel elismerte volna, hogy a zsidó állam nukleáris hatalom.

Mohammed Ali Hoszeini iráni külügyi szóvivő az IRNA hivatalos iráni hírügynökség által szerdán idézett nyilatkozatában viszont úgy vélekedett, hogy az izraeli “hivatalos beismerésből” világosan kitűnik az iszlám országokkal szembeni (izraeli) katonai fenyegetés.

“Ezen beismerés rámutat arra, hogy a Közel-Kelet biztonságával és stabilitásával szembeni valódi fenyegetés hol húzódik meg, s rávilágít eme rendszer azon ördögi terveire is, hogy valóra váltsa fenyegetéseit, terrorstratégiáját és a megszállás folytatását” – hangoztatta a szóvivő.

Mohammed Ali Hoszeini mindezek miatt szükségesnek vélte, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az Iszlám Konferencia Szervezete és más regionális szervezetek gyorsan fogadjanak el hatékony megoldásokat e “nagyon világos fenyegetésekkel” szembeni küzdelem érdekében.

Az ügyben külön megszólaló Arab Liga szerdán szintén szükségesnek vélte, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségen keresztül gyakoroljanak nyomást Izraelre atomlétesítményei tevékenységének átláthatóvá tétele érdekében.

A nemzetközi közösség az elmúlt időben nyomást gyakorolt Iránra annak vitatott atomprogramja miatt, s a Teheránban esküdt ellenségnek tekintett Izrael is számos alkalommal követelte az ENSZ fellépését Teheránnal szemben.

Független elemzők feltételezése szerint Izrael mintegy kétszáz atomrobbanófejet állíthatott elő a hatvanas évek vége óta; a zsidó állam hivatalosan azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem hajlandó, hogy atomhatalom. Irán sérelmezi a szándékos izraeli hallgatást, a saját atomprogramjának ellenőrzésével kapcsolatos nyugati követeléseket pedig úgy tekinti, hogy a Nyugat kettős mércét alkalmaz vele szemben.

Nemenyi.net

Az Uniónak sem tetszik a zsidó atomarzenál
2006.12.14. 18:15:30

Felvilágosítást vár Izrael atomprogramjáról az Európai Unió a finn uniós elnökség egy magas rangú képviselője szerint. A Berliner Zeitung mérsékelten baloldali német lapnak adott szerdai nyilatkozatában az illetékes utalt arra: Ehud Olmert izraeli miniszterelnök először ismerte be, hogy Izrael atomfegyverrel rendelkezik.

Az izraeli kormányfő előbb egy német televíziós interjúban említette együtt országát az atomhatalmakkal, az Egyesült Államokkal, Franciaországgal és Oroszországgal, majd Merkel kancellárral tartott sajtóértekezletén azt hangoztatta: Izrael nem lesz az az ország, amely elsőként fog bevetni nukleáris fegyvert a Közel-Keleten.

A finn elnökség képviselője közölte, hogy uniós körökben meglepetést okozott a bejelentés, illetve annak időzítése. Ezért az elnökség arra szólítja fel Olmert miniszterelnököt, hogy tisztázza az általa közölt információ pontos tartalmát és a bejelentés szándékát.
MTI forrás.

Olvasói komment:

Felvilágosítást várnak és meglepetést okozott a több mint húsz éve ismert zsidó nukleáris arzenálnak ténye? Talán még Dimonát sem fedezték fel az európaiak? Talán még nem is hallottak Mordechai Vanunuról, aki az egész zsidó atom programmot nyilvánosságra hozta több mint húsz évvel ezelőtt? Tudnak egyáltalán olvasni Büsszelben, vagy kizárólagosan analfabéta moronokkal van megtömve az EU? Nem volt elég Angela Olmerttal való csókolózásának hányingeres látványa? Még nagyobb hülyét kell csináljanak magukból?

Még azt sem vették tudomásul, hogy a hivatalos és ismét kijelentett zsidó politika a SEMMINEK BE NEM VALLÁSA?? Ezektől kér tisztázást az EU? Legközelebb még azt a sódert is elhiszik Brüsszelben, hogy a zsidók nem fogják elsőnek használni nukleáris arzenáljukat?? Talán még azt is bebeszélik maguknak hogy az izraeli atombombák kedvesek és jók, nem úgy mint az irániak amelyek még nem is léteznek?

Ha nem agyalágyultakkal állunk szemben, akkor igaz kell legyen a hónapok óta szállongó hír mely szerint az EU el fogja fogadni a KÖZÉPKELETI Izraelt mint EU tagot. Biztosítván teljes uralmukat Európában és az európai törvényhozás felett.

A tény hogy a jelenleg folyó Európai Bajnokságban izraeli csapat is szerepel, arra enged mutatni hogy nem agyalágyultság amit látunk, hanem ördögiek kigondolt hatalom átadás.

Felébrednek-e valaha is a tagállamok csipkerózsika álmukból???? Fog valaki is tiltakozni végre valahára vagy elfogadják a tényt, hogy “Eretz Izrael” szerves részévé válik Európa is?

Nemenyi.net

Az izraeli főrabbi vallási kiközösítéssel sújtja a holokauszt-tagadó konferencián résztvevő ortodoxokat
2006.12.14. 18:16:00

A szélsőséges ortodoxok zsidók a Hamászt ismerik el a terület urainak.

A főrabbi drámai és szokatlan módon a világ összes rabbijához fordult, hogy az Iránban megjelenteket teljes kirekesztés övezze a zsidó közösségekben, soha többé ne engedjék be a zsinagógákba. Mint mondta, elárulták a zsidó népet és hagyományaikat, megszentségtelenítették a holokausztot és megszégyenítették annak emlékezetét.

Ilyen vallási kiközösítést csak a legritkább esetben, kiugróan szélsőséges bűnök esetén gyakorolnak a zsidó rabbik, ugyanis a közösségből való kizárás számít a legsúlyosabb büntetésnek. A Neturé Charta nevű szekta képviselői, akik Teheránban az Izrael elpusztítását célzó követeléseket támogatták, Jeruzsálem ultraortodox negyedében élnek. Élvezik a zsidó állam szociális segélyeit, de nem ismerik el azt. Véleményük szerint csakis a Messiás teremthet hazát a zsidóknak, és ezért a Palesztin Hatóság vezetőit, vagyis jelenleg a Hamaszt tekintik a terület urainak.

A radikális ortodoxok Iránban is Izraelt ostorozták. Bár a konferencia résztvevői közül egyedül ők nem tagadták a holokausztot és annak nagyságrendjét, de szerintük a cionisták kihasználták a náci népirtást és a zsidók országának Németország területén kellett volna megszületnie. Izrael régebbi főrabbija szerint teljesen őrültek. Mint mondta, teljes elmebajra utal, ha egy zsidó kezet fog egy holokauszt-tagadóval, miközben még közöttünk élnek olyanok, akikbe számokat tetováltak a nácik
[Forrás: Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem) MR]

Nemenyi.net

Reklámok
Published in: on 2006 december 15, péntek at 04:12  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/15/izraeli-atomarzenal-es-iran/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: