Új bűnvádi feljelentés Bene, Gergényi és Dobozi ellen

2006.12.25. 23:20:13

Újabb bűntettek miatt jelentették fel a rendőrterror felelőseit, bár éppen Csótány kimaradt. A vádpontok: a gyülekezési jog gyakorlásának erőszakkal, fenyegetéssel jogtalanul akadályozásának bűntette, lelkiismereti és vallásszabadság szabad gyakorlásának erőszakkal, fenyegetéssel való akadályozásának bűntette, hivatali visszaélés bűntette, a közúti közlekedés szabályainak megszegésével mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek kitevő közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Tisztelt Budapesti Nyomozó Ügyészség!

Alulírott Gecse Mária; Havrilla István; Hermán Péter a Túlélés 98 Egyesület képviseletében

Az alábbiakban részletezett tényállás szerint

feljelentést teszünk

A Btk. 228/A. § (1) bekezdésébe ütköző, gyülekezési jog gyakorlásának erőszakkal, fenyegetéssel jogtalanul akadályozásának bűntette;

A Btk.174/A. §-nak a) b) pontjába ütköző, lelkiismereti és vallásszabadság szabad gyakorlásának erőszakkal, fenyegetéssel való akadályozásának bűntette;

A Btk. 225. §-ba ütköző hivatali visszaélés bűntette;

A Btk.186. § (1) bekezdésébe ütköző -a közúti közlekedés szabályainak megszegésével mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek kitevő közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt

Gergényi Péter rendőr vezérőrnagy- Budapesti Rendőrfőkapitány

(idézési cím: Budapest 1139. Teve utca 4-6.)

Dr Bene László rendőr altábornagy – Országos Rendőrfőkapitány

(idézési cím: Budapest 1139. Teve utca 4-6.)

Dr Dobozi József rendőr dandártábornok -a Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnoka

(idézési cím: Budapest 1101. Kerepesi út 47-49. alatti ismert elkövetők)

valamint a Budapest V. kerület Kossuth Lajos téren folyamatosan csoportosan tartózkodó rendőrinek látszó ruhát viselő, felfegyverzett, látható azonosító jelvény nélkül, $1setenként Rendészeti Biztonsági Szolgálat feliratú karjelzést használó ismeretlen elkövetők ellen.

Gergényi Péter elkövetőnek címezve 2006. december 1-n 16.45-kor egy

– a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény hatálya alá tartozó – budapesti közterületre vonatkozó nyilvános rendezvényt jelentettünk be. A bejelentéssel kapcsolatos ügyintézésére a Gytv.6.§-a alapján a Budapesti Rendőr- Főkapitányság illetékes.

A rendezvény bejelentett helyszínen és időpontban való megtartásának jogszabályi akadálya nem volt (jelenleg sincs) Egy – a polgárok részére kiépített, és a környezethez méltóan gondozott – nyilvános park azt a célt szolgálja, hogy rendeltetésének megfelelően használhassák. Ahogy az elmúlt évtizedekben is szokták.

Ezen közterületen rendezvény megtartása népképviseleti szerv zavartalan működését semmilyen módon nem akadályozza, vagy veszélyezteti.

A közlekedést nem akadályozza, gyalogjárdával, felfestett kerékpár úttal van körbe véve.

Az ügy intézésére illetékes Budapesti Rendőr- Főkapitányság a törvényben előírt határidőn belül nem hozott a rendezvénynek a bejelentésben megjelölt helyszínen, vagy időben való megtartását megtiltó döntést.

Gergényi Péter elkövető az általa jegyzett 122-21/1151/2006. Ikt számú végzésben írta: “A bejelentett rendezvény a BRFK részéről hatáskör hiánya miatt, a gyülekezési jogról szóló 1989.évi III. tv. alapján az alábbiakra tekintettel nem bírálható el. A bejelentésben megjelölt helyszín kiemelten fontos, hiszen itt található a Magyar Köztársaság Parlamentje. Az Országház biztonságának, épségének megvédése a Rendőrség feladata, melynek során azonban biztosítani kell az ott dolgozó országgyűlési képviselők, közjogi méltóságok munkáját.”….. Úgy tűnik, azzal sincs tisztában, országgyűlési képviselők, közjogi méltóságok munkájukat nem a parkban, nem a Kossuth szobornál végzik.

Gergényi Péter elkövető szerint:

“Az előzőekben foglaltak alapján, a Duna bal partja-Széchenyi alsórakpart és Széchenyi felsőrakpart a Garibaldi utca vonalában – a 2-es villamos sínpályája – Kossuth tér 18. szám vonalában – Duna bal partja által határolt területet biztonsági műveleti területnek nyilvánítottam, elsődlegesen 2006. október 23-tól november 24. napjáig, $1ajd ezt követően a biztonsági műveleti területté nyilvánítást meghosszabbítottam a szükséges ideig, a biztonsági kockázat fennállásáig”

Gergényi Péter elkövető hivatali helyzetével visszaélve leírja:.

“A kialakított biztonsági műveleti területre tekintettel, a bejelentésben megjelölt helyszín tehát nem minősül a jelzett időszakban bárki számára korlátozás nélkül igénybe vehető területnek, így ott a gyülekezési jogról szóló 1989.évi III. törvény (a továbbiakban Gytv) hatálya aló tartozó rendezvény nem tartható.”

Gergényi Péter elkövető hivatali helyzetével visszaélve leírja:.

“… bejelentésben meghatározott helyszínen, a Kossuth téren biztonsági műveleti terület került kialakításra, amely alapján a terület elveszítette közterület jellegét, tehát ott rendezvényt tartani nem lehet.”
“A biztonsági műveleti terület kialakítása azzal a joghatással, jogkövetkezményekkel jár, hogy a terület elveszti a Gytv.15.§ a) pontja értelmében vett közterület jellegét.

A gyülekezési jog fogalmilag kizárólag közterületen gyakorolható szabadságjog, Tekintettel arra, hogy a bejelentett rendezvény helyszíne nem minősül közterületnek, így az nem tartozik a Gytv. hatálya alá. Erre figyelemmel a rendőrség nem rendelkezik hatáskörrel a rendezvény fenti területen és időpontban tartandó elbírálása érdekében.”

Gergényi Péter elkövető hivatali helyzetével visszaélve megakadályozta, hogy Egyesületünk tagjai és a rendezvény iránt érdeklődők gyakorolhassák Alkotmányos jogaikat, veszélyezteti a járókelőket, lehetetlenné teszi a térképeken is feltűntetett kerékpár út használatát.

Gergényi Péter elkövető a Budapesti Kossut Lajos teret,és a Szabadság tér nagy részét ismeretlen okból vaskorlátokkal záratta körbe.

Gergényi Péter elkövető ezen súlyos bűncselekményeiről tudomása van:

Dr. Bene László elkövetőnek is mivel hivatali felettese.

Dr Dobozi József elkövetőnek, $1int a Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnokának tudomása van Gergényi Péter és Dr. Bene László által elkövetett cselekményekről. Velük szándékerősítő módon, csoportosan követik el a bűncselekmények sorozatát.

Dr Dobozi József elkövető parancsnoksága alatti szervezett fegyveres, azonosító számot nem viselő beosztottjai tartják jogellenesen megszállás alatt a Kossuth Lajos és Szabadság teret, sértve ezzel feljelentők és a magyar polgárok ezreinek alapvető alkotmányos jogait.

Kérjük a nyomozás elrendelését, $1z ismeretlen személyazonosságú elkövetők személyazonosságának megállapítását, $1z így ismertté vált összes elkövető felelősségre vonását.

Kérjük, hogy a hazánk jó hírét romboló, polgárok jogait semmibe vevő gátlástalan, agresszív, csoportos elkövető szervezett bűnözők megfékezése, és az ismételt bűncselekmények megelőzése érdekében szíveskedjenek szükséges és lehetséges intézkedéseket megtenni.

Tisztelettel:

Gecse Mária Havrilla István Hermán Péter
Túlélés 98 Egyesület

Budapest 2006. december 25.

(Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 december 30, szombat at 22:02  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/12/30/uj-bunvadi-feljelentes-bene-gergenyi-es-dobozi-ellen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: